Tranzacție-surpriză: businessul Vector Watch intră în portofoliul americanilor de la Fitbit

Businessul de ceasuri inteligente Vector Watch, fondat de un grup de antreprenori români, a intrat în portofoliul companiei americane Fitbit, unul dintre cei mai mari producători mondiali de gadgeturi pentru fitness.

„Gecad Ventures își vinde participația majoritară în cadrul Vector Watch către Fitbit, marcând un nou exit important. Termenii tranzacției sunt confidențiali”, potrivit unui anunț al Gecad, fondul de investiții controlat de Radu Georgescu. Fitbit a preluat drepturile intelectuale ale Vector Watch, precum și echipa care se află în spatele businessului de ceasuri inteligente.

Compania Fitbit, care are sediul la San Francisco, a fost fondată în 2007 de doi antreprenori din Statele Unite, James Park și Eric N. Friedman, iar acum are birouri în mai multe orașe din lume: Boston, Dublin, Hong Kong, Shanghai, Seul, Minsk, New Delhi și Tokio.

În portofoliul companiei, care este listată la bursa din New York, se află produse precum brățările de fitness sau alte gadgeturi care se adresează iubitorilor de fitness.

Vector Watch a fost fondat în 2013 de către Andrei Pitiș (foto), fost General Manager la Ixia România. Lui i s-au alăturat, la vremea respectivă, co-fondatorii Irina Alexandru și Dan Tudose, cu o experiență considerabilă în design de produs, respectiv design hardware, precum și alți ingineri hardware, designeri și dezvoltatori software.

La jumătatea lui 2014, Vector Watch primea o investiție de tip seed, de 500.000 de euro, din partea Gecad.

“Investim în companii care au capacitarea de a schimba piețele în care sunt prezente și credem că Vector Watch este un astfel de start-up”, spunea, la vremea respectivă, Radu Georgescu.

De altfel, antreprenorul nu este la primul exit, căci în 2003 a reușit să vândă antivirusul RAV către Microsoft, apoi în 2010 a vândut ePayment (în prezent, PayU) către sud-africanii de la Naspers, iar în 2013 a fost rândul Avangate să intre în portofoliul fondului american de investitii Francisco Partners.

Ceasurile produse de Vector Watch, lansate în două variante Luna (43,5 mm) – în două culori, negru sau maro – şi Meridian (40,5 mm), primul având un cadran rotund iar cel de al doilea pătrat, au o autonomie de 30 de zile. Dispozitivele vin cu display-uri LCD în alb şi negru și sunt dotate cu o tehnologie ce le permite să rămână luminate tot timpul.


Sursă foto: Vector Watch

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *