RCA-ul l-a costat mult: Mișu Negrițoiu, la un pas de demitere

Comisia de politici economice a Camerei Deputaților a votat luni pentru începerea procedurilor legale de eliberare din funcție a șefului Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu. Deputații i-au cerut demisia președintelui ASF, dar acesta a refuzat.

„Parlamentari din toate partidele politice i-au cerut explicit demisia de onoare președintelui ASF și nu și-a dat-o, ba chiar ne-a anunțat că nu o va face. Propun să demarăm procedura parlamentară de demitere”, a declarat Andreea Paul, deputat PNL, potrivit Agerpres.

Parlamentarii îi reproșează președintelui ASF că nu a rezolvat aspectele legate de plafonarea tarifelor RCA. Demiterea lui Negrițoiu este cerută în mediul politic de aproape un an, după declanșarea scandalului Astra. Președintele ASF era considerat vinovat de falimentul societății de asigurări controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Nemulțumirile față de ASF s-au accentuat și după falimentul societății Carpatica. Acestor scandaluri li s-au adăugat și protestele transportatorilor care i-au reproșat lui Negrițoiu că nu a ținut sub control evoluția tarifelor polițelor RCA.

„S-a ajuns astăzi ca toată lumea să fie nemulţumită: clienţii, firmele de asigurări, doar dumneavoastră sunteţi mulţumit se pare de ceea ce se întâmplă în domeniul asigurărilor. Nu se mai poate aşa, sunteţi complet depăşit de situaţie şi de importanţa funcţiei pe care o aveţi. E un dezastru”, a spus președintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, Mihai Tudose, potrivit Mediafax.

„Dacă nu sunt eu, va fi altcineva care trebuie să facă aceste lucruri. Am venit la ASF pentru că am vrut să fac ceva. Am fost solicitat și mi s-a dat asigurarea că legea va fi respectată și că voi fi lăsat să fac ceea ce este de făcut. Mi-am închipuit că vin la o execuție publică”, a replicat Mișu Negrițoiu în fața deputaților, potrivit Agerpres.


 

FOTO: Mișu Negrițoiu, președintele ASF. Sursa: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *