Redport Capital și Mobexpert finalizează achiziția a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Petrom City. Tranzacție de aproximativ 13 mil. euro

Redport Capital și grupul Mobexpert au finalizat procesul de achiziționare a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Străulești, lângă Petrom City, într-o tranzacție cu o valoare de aproximativ 13 milioane de euro.

Suprafața de teren cumpărată este împărțită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliștilor, respectiv Șoseaua Străulești. Zona reprezintă unul dintre cele mai fierbinți puncte pe harta dezvoltării imobiliare din București, cu o infrastructură generală bine dezvoltată.

Redport Capital se conturează astfel a fi principalul jucător din zonă, ținând cont de parcelele de teren achiziționate. Dezvoltatorul construiește The Level Apartments, a căror prime două faze sunt deja livrate, iar următoarele două faze sunt în curs de pregătire. Pentru cele trei loturi achiziționate, Redport Capital este în proces avansat de planificare pentru construirea unui proiect rezidențial de anvergură.

Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziționat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străulești – care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialiști din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni un reper pentru piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Investitorii au realizat un concurs internațional de proiecte pentru desemnarea companiei care să realizeze masterplanul de dezvoltare al zonei. La concurs au participat nume de referință din domeniu, iar câștigătoarea a fost Design International, o companie de arhitectură și design cu o istorie de aproape 60 de ani, cu sediul central în Londra și birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri pătrați în 45 de țări.

Intenționăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani, care va remodela complet întreaga zonă Straulești pentru a o reintegra cu succes în peisajul orașului. Va fi un proiect corect și temeinic gândit, care va pune în prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfășura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi în 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din București, urmând să ofere și zone mari de agrement, spații comerciale și opțiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

Zona Străulești – Petrom City va deveni în curând unul dintre punctele cheie pe harta dezvoltării imobiliare din București, fiind deja încheiate tranzacții cu terenuri cu o valoare cumulată de mai multe zeci de milioane de euro, pe care pot fi construite peste 5.000 de apartamente”, a comentat Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania, care a oferit consultanță ambilor cumpărători.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu – Cristescu și reprezintă un grup de companii specializate în construcții, investiții, dezvoltare și management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I și The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiții de 16 milioane de euro.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piața de consultanță imobiliară din România și liderul detașat al segmentului rezidențial. Compania are și trei birouri regionale, în Brașov, Cluj – Napoca și Covasna și mai desfășoară activități și în Constanța, Sibiu și Oradea. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanți imobiliari și personal administrativ.