OMV Petrom reînnoieşte parteneriatul cu Academia Gheorghe Hagi

OMV Petrom reînnoieşte, pentru următorii trei ani, parteneriatul cu Academia Gheorghe Hagi (AGH), iar contribuţia de 2,4 milioane de euro va fi folosită pentru selecţionarea, pregătirea şi promovarea a 400 de tineri jucători de fotbal în vederea dezvoltării acestui sport în România.

Potrivit unui comunicat al companiei, Academia va dezvolta şi o serie de proiecte care vizează aspecte de sustenabilitate: achiziţionarea şi montarea de panouri fotovoltaice, iluminarea cu becuri LED, plantarea de copaci în jurul bazei şi studii şi activităţi de reducere a emisiilor de carbon.

„Printre direcţiile cele mai importante prin care contribuim la dezvoltarea societăţii se numără educaţia. Susţinem creşterea unei noi generaţii mai sănătoase, performante şi contribuim la promovarea unor valori esenţiale, precum încrederea în sine, fair-play-ul, munca în echipă şi îmbunătăţirea continuă. Sunt valori pe care le împărtăşim cu Academia Gheorghe Hagi, unde ne bucură să vedem şi un angajament sporit pentru sustenabilitate şi pentru dezvoltarea echipei feminine”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Academia va asigura accesul la şapte terenuri de antrenament şi un teren pentru jocurile oficiale şi va continua dezvoltarea bazei sportive prin construirea unui nou teren de antrenament cu baloane încălzite pentru efectuarea antrenamentelor pe timpul iernii.

„OMV Petrom a devenit un partener de cursă lungă, care a înţeles că performanţa în sport se construieşte în timp, cu răbdare, pasiune şi resurse adecvate. Cu ajutorul companiei, putem să oferim în continuare copiilor cele mai bune facilităţi de performanţă la una dintre cele mai importante Academii din Europa Centrală şi de Est, destinată formării şi pregătirii viitorilor fotbalişti de succes pe plan internaţional. Le mulţumim pentru susţinerea performanţei în sport”, a subliniat Gheorghe Hagi, fondator AGH.

Academia a fost înfiinţată în 2009 şi se adresează copiilor începând cu vârsta de 7-9 ani, care sunt selecţionaţi la nivel naţional şi care sunt instruiţi folosind cele mai bune practici internaţionale în ceea ce priveşte motivaţia, alimentaţia, condiţiile de antrenament etc. AGH a fost declarată cea mai bună academie de fotbal din România de către Federaţia Română de Fotbal.

OMV Petrom este sponsorul principal al Academiei din 2020, susţinând creşterea numărului de copii legitimaţi la circa 300, de la aproximativ 120, înfiinţarea echipelor pentru fotbalul feminin, achiziţia echipamentelor sportive şi medicale şi construirea un nou teren sintetic de antrenament.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.