Medlife raportează pentru anul trecut o cifră de afaceri consolidată pro-forma mai mare cu 25% faţă de 2022

Medlife înregistrează o creştere de 25% a cifrei de afaceri consolidată pro-forma pentru anul 2023 comparativ cu anul anterior. Compania anunţă că a făcut investiţii în oncologie medicală, în echipamente de top, lansarea transportului probelor biologice cu drone şi dotarea a trei spitale cu roboţi chirurgicali de ultimă generaţie. Grupul ţinteşte poziţia de principal furnizor de servicii spitaliceşti din municipiul Bucureşti.

Compania a investit în tehnologie la un nivel fără precedent, deschizând la finalul anului trecut un spital de mari dimensiuni în București, Provita-Nord, a modernizat și extins gradual spitalul Medical Park din București, a investit în clinici noi de radioterapie în Brăila și Vâlcea, a investit în trei noi roboți chirurgicali în diferite locații din țară și a demarat, în premieră în Europa Centrală si de Est, transportul cu drone pentru probele biogice.

Potrivit reprezentanților MedLife, aproape toate liniile de business și-au continuat ascensiunea în 2023, clinici, spitale și zona corporate, ce au înregistrat creșteri de 35%, 27% și, respectiv, 17%, urmate de laboratoare și clinici stomatologice cu creșteri de 15% și, respectiv, 2%, în timp ce farmaciile au înregistrat o scădere ca urmare a ajustării portofoliului de medicamente pentru o gestionare operațională mai eficientă. Aceste performanțe sunt susținute de o creștere constantă în toate zonele din țară, deși inflația rămâne ridicată și costurile de consum sunt în continuă creștere.

“În ciuda climatului economic instabil, a costurilor tot mai mari și a inflației, am reușit să avem o creștere solidă, de 25% agregată la nivel de grup, pe clinici de 35%, iar pe spitale de 27%. Companiile care s-au alăturat Grupului MedLife prin activitatea de M&A în ultimul an au adăugat la bilanțul Grupului un volum de datorii care nu a permis relaxarea indicatorilor asociați pe termen scurt, adăugând, stand alone, peste 0.7% debt/ebitda la nivel consolidat. Cu toate acestea, este un context care ne arată premisele de a crește puternic peste piață, în special în București unde, împreună cu noul spital Provita Nord, credem ca vom putea prelua în anii ce urmează poziția de principal provider privat de servicii spitalicești. În acest sens, ne propunem să devenim pentru pacienții din Capitală principala destinație pentru operații neuro, cardio și chirurgie oncologică și să oferim condiții similare cu cele din marile capitale ale lumii.

De altfel, doar la nivelul anului trecut am îngrijit aproximativ 1,4 milioane de români, pacienți unici, un indicator al încrederii solide pe care aceștia o au în serviciile noastre. Această încredere reprezintă pentru noi o responsabilitate enormă și un catalizator al misiunii noastre de a oferi asistență medicală la cele mai înalte standarde. Sumarizând, MedLife este providerul care oferă pacienților săi o dezvoltare tehnologică de top pentru realizarea unui diagnostic de înaltă performanță, chirurgie robotică și medici foarte buni, iar investitorilor o investiție într-o companie cu creșteri anuale semnificative într-o industrie de mare perspectivă”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO MedLife Group.

Tot anul trecut, Grupul a finalizat mai multe achiziţii: Muntenia Hospital, pachetul majoritar al Nord-Grupul Medical Provita şi 56% din pachetul de acţiuni al Brol Medical Center SA din Timişoara.

De asemenea, s-au finalizat şi 3 fuziuni de companii, respectiv în cadrul Grupului din Arad,  în cadrul reţelei Sfânta Maria şi în segmentul de farmacii.