Lion’s Head România semnează contracte de închiriere de peste 43.000 mp în Oregon Park

Lion’s Head, fond de investiții imobiliare care deține în prezent active în Bulgaria și România, anunță închirierea în ultimele 12 luni a peste 43.700 mp prin semnarea de noi contracte de închiriere, precum și acorduri de prelungire în proiectul său de birouri din București – Oregon Park. Cu o suprafață închiriabilă totală de birouri de aproximativ 70.000 mp în incinta parcului, 62,5% din suprafața întregului proiect au stat la baza contractelor recent semnate.

Astfel, Oregon Park reușește să mențină un grad de ocupare de 100% prin semnarea acordurilor de prelungire cu chiriașii existenți, precum si prin ocuparea spațiilor libere de noi companii.

„Cu aproximativ 39.000 mp din suprafața totală recent închiriată alocată reînnoirii contractelor existente, Oregon Park se dovedește a fi o destinație de business stabilă pentru chiriașii săi, ceilalți 4.600 mp fiind formați din contracte nou semnate, transmite compania.

Două dintre cele mai mari prelungiri din 2023 de pe piața de office locală, semnate în Oregon Park

2023 reprezintă o etapă semnificativă pentru Lion’s Head și Oregon Park, doi dintre chiriașii principali aflându-se în faza terminală a contractelor de închiriere existente, însumând o suprafață totală de aproximativ 32.000 mp. Ambele companii au semnat acorduri de prelungire, înregistrând două dintre cele mai mari tranzacții de închiriere din acest an, în ciuda impactului economic al pandemiei și a tendinței generale a pieței de reducere a suprafețelor închiriate.

Una dintre cele mai mari companii de software din lume, chiriaș emblematic al Oregon Park, și-a reînnoit suprafața de birouri cu aproximativ 20.280 mp, având peste 3.000 de angajați ce își desfășoară activitatea aici, în timp ce Deloitte, una dintre cele mai importante organizații de servicii profesionale din țară care oferă servicii de audit, consultanță, consiliere fiscală și servicii conexe prelungește închirierea spațiului de birouri pentru cei peste 1.600 de profesioniști care activează în această locație.

Ne onorează și ne mândrim cu faptul că, în ultimele 12 luni, echipa locală Lion’s Head a înregistrat o activitate de leasing de succes, putând nu doar să aducă noi chiriași în incintă, dar și să nu-i piardă pe niciunii dintre cei existenți. <<Office as a service>> – aceasta este promisiunea noastră pe termen lung pentru chiriașii noștri. Oferim mult mai mult decât simple spații de birouri – oferim experiență, distracție, un spațiu verde. Oregon Park se mândrește cu o comunitate efervescentă, zone extinse de relaxare în aer liber și facilități multiple, ceea ce demonstrează că suntem o soluție de încredere și conectată la timpul prezent pentru companii internaționale de top”, declară Alina Necula, Country Manager România Lion’s Head.

Un mix variat de chiriași și industrii

Oregon Park reunește un mix echilibrat de chiriași, format atât din companii locale, cât și din companii internaționale de top, printre care Deloitte, Oracle, BNP Paribas, Cetelem sau Europa FM. Ecosistemul de business din Oregon Park este format din companii care reprezintă o mare varietate de industrii, cum ar fi IT, servicii financiare, construcții, retail, imobiliare, sisteme medicale și produse electronice de larg consum, agro-business etc.

Oregon Park este în prezent principalul activ aparținând Lion’s Head în România, fiind format din trei clădiri de birouri clasa A premium cu 7 etaje, care oferă aproximativ 70.000 de metri pătrați de spații de birouri, 3.000 de metri pătrați suplimentari dedicati zonei de retail și încă 12.000 de metri pătrați de zone verzi amenajate.

Situat în cel mai important pol de afaceri al Bucureștiului (zona Floreasca – Barbu Văcărescu), Oregon Park și-a asumat un angajament veritabil față de sustenabilitate prin utilizarea tehnologiilor Zero Carbon, a sistemelor de construcție eficiente din punct de vedere energetic și a materialelor reciclabile, care au permis complexului să obțină certificarea BREEAM Excellent.