Ion Țiriac, aproape de o investiție imobiliară de 300 de milioane de euro la Madrid

Ion Țiriac, românul cu cea mai mare avere, este aproape să cumpere complexul imobiliar Canalejas din Madrid, format din clădiri istorice extrem de valoroase, anunță publicația spaniolă El Confidencial.

Țiriac (77 de ani), care este și proprietarul celui mai important turneu de tenis din capitala Spaniei, a ajuns în a doua fază a licitației, alături de alți potențiali cumpărători. În cursă au mai rămas fondul suveran din Abu Dhabi, fondul de investiții imobiliare TH Real Estate și Jaime Gilinski, al doilea cel mai bogat om din Columbia.

Complexul imobiliar Canalejas, situat în centrul Madridului, are o valoare estimată la circa 750 de milioane de euro. Zona cunoaște o perioadă remarcabilă de dezvoltare imobiliară. Potrivit presei iberice, noul proiect care se pregătește în cadrul complexului va cuprinde un hotel Four Seasons, case și un mall de 16.000 de metri pătrați.

Grupul privat spaniol Villar Mir și grupul polonez OHL, care, în prezent, dețin 75%, respectiv 25% din acțiunile complexului imobiliar, au anunțat că pun la vânzare 40% din acțiuni, dar nu exclud posibilitatea ca procentul să ajungă la 49,9%. Astfel, Ion Țiriac, a cărui nouă strategie de business mizează pe piața imobiliară, trebuie să pună în joc la Madrid peste 300 de milioane de euro, adică un sfert din averea sa de 1,65 miliarde de euro.

Prima selecție a candidaților a lăsat pe dinafară nume cunoscute precum Lone Star și Morgan Stanley Real Estate. Săptămâna viitoare vor fi prezentate ofertele finale ale celor rămași în cursă, iar vânzarea este programată să se încheie înainte de finalul anului.

Atât TH Real Estate, cât și fondul suveran Abu Dhabi Investment Authority au o vastă experiență în tranzacțiile imobiliare de acest nivel. Cu cei doi giganți concurează românul Ion Țiriac și omul de afaceri columbian Jaime Gilinki. Cel din urmă are o avere estimată la aproape patru miliarde de dolari și face parte din acționariatul băncii spaniole Sabadell.

 


FOTO: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *