Ești șofer Uber, Yango, Bolt sau Clever? Iată documentele necesare pentru licența de ridesharing

Pentru a obţine licenţa de ridesharing, un şofer partener sau o companie trebuie să parcurgă mai mulţi paşi.

Potrivit noii legislații pentru ridesharing, conducătorii auto în sistem alternativ de transport trebuie să aibă atestat emis de Autoritatea Rutieră Română, să aibă minimum 21 de ani şi 2 ani vechime de conducător auto, să aibă examen psihologic şi medical.

Autoturismul trebuie să aibă maximum 5 locuri şi ITP-ul efectuat o dată la 6 luni, iar platforma digitală trebuie avizată tehnic anual de Ministerul Comunicaţiilor.

Licența Uber, Yango, Bolt sau Clever. Documente necesare pentru toate!

Printre documentele necesare pentru companiile care lucrează cu aplicaţiile de ridesharing se numără un certificat de competenţă profesională pentru manager de transport alternativ – se obţine în 4 săptămâni. Acest certificat include teste medicale şi psihologice şi un curs la o şcoala de pregătire profesională şi un examen.

Pentru licența de ridesharing, şoferii au nevoie şi de anumite documente, printre care copie conformă pentru transport alternativ – se obţine în 2 săptămâni, certificat profesional pentru conducătorii auto – se obţine în minimum 4 săptămâni. Acest certificat include teste medicale şi psihologice şi un curs la o şcoala de pregătire profesională şi un examen.

”În cazul în care un şofer este Persoană Fizică Autorizată, acesta trebuie să obţină documentele pentru şofer, dar şi Autorizaţia de operator pentru transport alternativ (din seria documentelor necesare pentru companie) sau poate să colaboreze cu o companie, primind astfel acea autorizaţie”, anunță Uber.

Toate certificatele sunt eliberate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), însă la Centrul de suport pentru şoferii parteneri Uber din Pipera şoferii sunt ajutaţi să treacă prin întregul proces, cu excepţia testelor medicale.