Dr. Leahu, prima rețea de servicii stomatologice care ajunge pe Bursă

ionut leahu

Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu nouă unități în București, Pitești, Timișoara și Turda, a încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe piața AeRO.

Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și Consultant Autorizat.

Dr. Leahu a atras 10 milioane de lei de pe Bursă

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă plătibilă trimestrial de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

Plasamentul, programat inițial să se finalizeze în data de 1 noiembrie, a fost închis anticipat în urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizează pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atât persoane fizice cât și investitori instituționali.

„Mulțumim tuturor investitorilor pentru interesul crescut față de oferta noastră. Suntem extrem de entuziasmați că am reușit să închidem plasamentul cu succes și considerăm sprijinul oferit de piață ca o dovadă de încredere în echipa și în planurile noastre de dezvoltare. După o aventură începută în urmă cu nouă ani, suntem pregătiți să ducem industria serviciilor stomatologice din România la urmatorul nivel, alături de celelalte industrii deja prezente la Bursa de Valori București.” a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO al rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

„Suntem onorați să contribuim la dezvoltarea unei afaceri antreprenoriale aflată în plină expansiune, așa cum este rețeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu, companie cu potențial mare de consolidare a pieței locale de stomatologie. Interesul mare pe care l-am avut pentru această ofertă arată că investitorii din piața locală de capital sunt din ce în ce mai bine informați și atenți la asemenea investiții și pot oferi o alternativă reală companiilor care caută surse complementare finanțării bancare. Încheierea cu succes a acestei tranzacții confirmă misiunea BT Capital Partners de a oferi companiilor locale asistență personalizată în orice tip de proces de atragere de fonduri, fie că e public, prin bursa de valori sau privat, prin tranzacții de fuziuni și achiziții.” a declarat Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Dr. Leahu, venituri de aproximativ 29,7 milioane lei în 2018

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul DRL22.

Compania va fi primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și prima companie din healthcare pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, conform informațiilor prezentate în documentul de ofertă, compania estimeaza venituri de 48,4 milioane lei și un profit net de cinci milioane lei.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special pentru achiziția unei clinici in Europa de Vest.

Această unitate va fi una deja funcțională, care va genera venituri din momentul achiziției și va contribui la creșterea numărului de clienți străini care vor solicita tratamente efectuate la clinicile companiei din România, prin fenomenul turismului dentar.

Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu șase unități în București și câte una în Pitești, Timișoara și Turda, sunt dotate cu aparatură de ultimă generație și deservite de echipe medicale pregătite la cele mai înalte standarde.