La câți kilometri trebuie să schimbi, de fapt, distribuția unei Dacia Logan dacă nu vrei să-i strici motorul

Unul dintre cele mai importante aspecte care țin de întreținerea unei mașini este schimbarea distribuției, fie că vorbim Dacia Logan sau oricare altă mașină.

Ce este distribuţia mașinii?

Distribuţia este un termen general care se referă la acele subansambluri ale motorului care au rolul de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare şi poziţia cilindrilor, astfel încât să se respecte timpii de ardere ai motorului.

Ea este alcatuită din curea dinţată de antrenare, rolă de ghidare, rolă întinzătoare şi pompă de apa (unde este cazul). Unii producatori de autoturisme au înlocuit cureaua cu un lanţ de distribuţie. Dacă nu este inlocuită la timp, uzura curelei sau a lanţului va duce inevitabil la ruperea dinţilor sau chiar ruperea curelei.

La câți kilometri se schimbă distribuția la Dacia Logan

Pentru a evita apariția unor defecțiuni ireversibile la motor termenul de înlocuire a curelei de distribuție anunțat de producător este o dată la 5 ani sau între 60.000 și 120.000 km.

Odată cu schimbare curelei de distribuție la Dacia Logan ar trebui să fie înlocuită și pompa de apă, în acest caz aveți nevoie de un kit de distribuție. Ar fi bine ca atât pompa, cât și cureaua de distribuție să fie înlocuite în același timp pentru că o înlocuire ulterioară necesită aproape aceleași operațiuni. Asta înseamnă costuri în plus la partea de manoperă.

Pachetul de revizie cu kit de distribuție și pompa apă pentru Dacia Logan are un preț care poate varia între 250 și 450 de lei.