DAL Travel: 2023 va fi anul circuitelor și al destinațiilor inedite

Din ce în ce mai mulţi români optează, alături de destinaţiile turistice clasice, pentru destinaţii inedite, mai puţin vizitate până în prezent, precum şi pentru destinaţii îndepărtate, exotice, circuite şi croaziere oceanice şi maritime. Potrivit DAL Travel, touroperator specializat pe produse turistice tip premium şi de circuit, printre destinaţiile inedite ale anului 2023 se numără Polinezia Franceză, Arabia Saudită, Angola, Gabon, Algeria, Trinidad şi Tobago sau Cercul Arctic.

Deja există şi câteva circuite sold out pentru anul viitor (Chile – Argentina – Brazilia, din perioada vestitului carnaval de la Rio de Janeiro şi Nepal – Bhutan), iar cel mai popular circuit de lux este Deluxe Egipt, care include şi o croazieră pe Nil, fiind urmat în top, de circuitele de lux ale Iordaniei şi cel al Portugaliei. Compania remarcă o creştere a cererii pentru croazierele oceanice, maritime dar şi fluviale, pentru anul viitor, unde rezervările au crescut cu aproximativ 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

”Alături de destinaţiile turistice clasice, din ce în ce mai mulţi români optează pentru destinaţii inedite, mai puţin vizitate până în prezent, precum şi pentru destinaţii îndepărtate, exotice, circuite şi croaziere oceanice şi maritime”, arată DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuţi touroperatori din România cu produse turistice tip premium şi de circuit, înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care a lansat deja programele pentru anul viitor, iar dinamica rezervărilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este foarte ridicată.

Există acea categorie de turişti, care doresc să aprofundeze cât mai mult o destinaţie, să cunoască tradiţiile, obiceiurile, cultura sau gastronomia locului. În funcţie de cerere, topul ţărilor incluse de companie în „marile circuite”, pentru 2023, este condus de: Argentina, Columbia, Cuba, Israel, Thailanda, Vietnam, Tunisia, Iran, Irlanda şi Portugalia.

De asemenea, DAL Travel a pregătit pentru anul viitor peste 40 de circuite noi, dintre care se evidenţiază: Canada & Yellowknife – Aurora Boreală (plecare pe 24 februarie 2023), Uganda-Ruanda (plecare pe 2 martie), Marele Circuit al Pakistanului (plecare pe 24 martie), Australia şi Uluru – Noua Zeelandă (plecare pe 25 aprilie), Guyana, Surinam, Trinidad şi Tobago (plecare pe 26 aprilie), Polinezia Franceză (programată pentru iunie 2023), Angola şi Gabon (plecare pe 26 iunie), „Acasă la Heidi – Elveţia văzută din tren” (plecare pe 28 iunie), Algeria şi Tunisia (plecare pe 3 octombrie).

„Dorim să avem în portofoliu toate ţările lumii care prezintă un grad de siguranţă şi pot fi vizitate. Lista ţărilor promovate de noi se extinde de la an la an. Fireşte, sunt câteva ţări din lume care nu pot fi vizitate la ora aceasta, din motive obiective, dar visul nostru ar fi ca absolut toate destinaţiile să poată fi vizitate, pentru că turism înseamnă pace, armonie, comunicare. Anul trecut, de exemplu, vedetele circuitelor noastre au fost Peru şi Iran, două ţări la care nimeni nu s-ar fi gândit acum 10-15 ani, cu excepţia exploratorilor şi călătorilor temerari”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

De asemenea, se remarcă o creştere a cererii pentru croazierele oceanice, maritime dar şi fluviale, pentru anul viitor. La acestea, rezervările au crescut cu aproximativ 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Topul celor mai solicitate croaziere este condus de cea la Cercul Arctic (plecare pe 16 iunie), urmată de o croazieră fluvială trans europeană Strasbourg – Budapesta, pe fluviile Rin şi Dunăre (plecare pe 18 aprilie), croazieră mediteraneeană în Cipru, Israel şi Egipt (plecare pe 4 iunie), croazieră Islanda – Scoţia – Irlanda (plecare pe 8 august), croazieră pe Marea Roşie – Egipt, Iordania, Arabia Saudită (plecare pe 24 martie) şi croazieră în Golful Persic (plecare pe 16 februarie).

Deja există şi câteva circuite sold out pentru anul viitor (Chile – Argentina – Brazilia, din perioada vestitului carnaval de la Rio de Janeiro şi Nepal – Bhutan).

Cel mai popular circuit de lux este Deluxe Egipt, care include şi o croazieră pe Nil, fiind urmat în top, de circuitele de lux ale Iordaniei şi cel al Portugaliei.

DAL Travel a alcătuit şi un top al cererii privind tipul de produs turistic, pentru 2023:  Circuite combinate între mai multe ţări; Mari circuite dedicate unei singure ţări; Croaziere; Sejururi în destinaţii calde.