Atac armat la sediul YouTube. O femeie a împușcat trei persoane, apoi s-a sinucis

O femeie a împușcat, marți, în cartierul general al YouTube de lângă San Francisco, trei persoane, apoi s-a sinucis, transmite presa americană, care precizează că motivele ar fi de natură sentimentală și nu au implicații teroriste.

Există însă și ipoteza că femeia care a tras cu arma ar fi vrut să se răzbune pe companie, din cauză că platforma YouTube i-a cenzurat videoclipurile postate. Atacatoarea ar fi fost o activistă vegană, de origine iraniană, precizează unele surse.

Cele trei victime internate la Spitalul Zuckerberg General din apropiere au între 27 și 36 de ani. Este vorba despre două femei, dintre care una aflată într-o stare gravă, și un bărbat, iubitul femeii care a tras, aflat în stare critică.

Potrivit martorilor, scena violentă a generat panică în rândul sutelor de angajați, care au încercat să se adăpostească în clădirea YouTube situată în centrul Silicon Valley, zonă recunoscută pentru densitatea mare de sedii ale giganților din tehnologie.

Citiți și: Cât de mult influențează jocurile video violența din liceele americane

„Cred că a fost o armă automată. Focuri trase unul după celălalt… apoi s-a oprit şi a început iar… Apoi s-a auzit tot mai îndepărtat, cred că pleca. L-am auzit tare, apoi mai încet”, a povestit un martor, informează Digi24.

Poliția a sosit la locul atacului la două minute după primul apel telefonic primit, iar forțele de ordine au găsit-o pe atacatoare fără suflare, cu răni provocate de gloanțe, precum și pe cele trei victime, care, ulterior, au fost transportate la spital. Totodată, în curtea interioară, în care cei o mie de angajați ai YouTube obișnuiesc să petreacă pauza de prânz, au găsit scaune și mese răsturnate.

„Este ca şi cum toată comunitatea YouTube şi toţi angajaţii au fost victimele acestei infracţiuni”, a comentat Chris Dale, şeful departamentului de comunicare de la YouTube.

Potrivit statisticilor, atacurile armate sunt frecvente în Statele Unite, însă cele comise de femei sunt foarte rare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *