WhatsApp a lansat mult așteptatul mod întunecat, dar nu poți să-l folosești încă pe telefonul tău

Facebook Whatsapp Blackberry

În martie anul trecut, am aflat că WhatsApp a început testarea unui nou mod întunecat pentru utilizatorii Android.

În ultimele câteva luni, alte aplicații deținute de Facebook, inclusiv Messenger și Instagram, au primit teme întunecate pe Android. Cu toate acestea, modul întunecat al WhatsApp nu mai putea fi văzut nicăieri.

Unii utilizatori au reușit să forțeze activarea Dark Mode în WhatsApp pe unele dispozitive care rulează Android 10, însă nu există nicio soluție oficială din aplicație.

În cele din urmă, după câteva luni de așteptare, WhatsApp lansează acum un mod întunecat cu cea mai recentă versiune beta.

Conform unui raport recent al WABetaInfo, WhatsApp a trimis recent o nouă actualizare (v.2.20.13) prin Programul Beta Google Play, care include un nou mod întunecat. Dacă sunteți pe canalul beta, puteți activa noua temă întunecată din setările aplicației. Tema poate fi activată în secțiunea Chats din meniul de setări al aplicației.

Cum va arăta WhatsApp în modul întunecat

Odată activat, modul întunecat transferă fiecare culoare din UI-ul aplicației într-o nuanță mai închisă. În timp ce verdele rămâne aceeași culoare, nuanțele de alb sunt mai aproape de un gri închis, iar fontul trece de la negru la alb. Casetele de chat, care au fost anterior de culoare albă și verde, sunt acum gri închis și o nuanță de verde mai închisă.

Noul mod este momentan disponibil numai pentru utilizatorii beta Android. Din păcate, WhatsApp nu mai acceptă noi utilizatori pentru testarea modului întunecat.