Voicu Oprean, AROBS: Dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro de la Bursă pentru extinderea şi dezvoltarea firmei

AROBS Transilvania Software intenţionează să atragă aproximativ 55 de milioane de euro de pe Bursă, care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă, a afirmat luni Voicu Oprean, Fondator şi CEO al companiei, cu ocazia debutului companiei pe piaţa reglementată a Bursei.

„Suntem la Bursă pentru a ridica bani. Urmează o majorare de capital. Ne dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro care să susţină extinderea şi dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă. În anii următori ne dorim o creştere, în continuare, în zona de achiziţii. Evident, zona de achiziţii vine cu challenge-uri care nu sunt uşoare, mai ales în contextul actual de piaţă, dar vrem ca să aducem mai multe companii la noi, companii antreprenoriale, companii care sunt complementare nouă şi companii care au rata de creştere pe care noi ne-o dorim”, a menţionat Voicu Oprean.

AROBS Transilvania Software a debutat luni pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.

„Vă felicit pentru acest pas. Este o alternativă să ajungi pe piaţa reglementată a Bursei făcând acest prim pas în piaţa AeRO. Cred că aţi făcut foarte bine să aveţi primii doi ani pe piaţa AeRO”, a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase.

AROBS este o companie românească de IT specializată în furnizarea de soluţii software bazate pe cele mai noi tehnologii, fondată la Cluj-Napoca în 1998. Compania are birouri în Cluj-Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Timişoara, Lugoj, Oradea, Craiova şi Arad şi filialele internaţionale: SUA, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Ţările de Jos, Polonia şi Belgia.

FOTO: Laszlo Raduly