Virusul ucigaş din China induce panica. Thrillerul „Contagion”, în lista celor mai urmărite filme pe iTunes

Regizat de Steven Soderberg şi lansat în 2011, filmul „Contagion” a ajuns în lista celor mai urmărite filme pe iTunes odată cu criza provocată în China şi alte ţări de noul coronavirus care a ucis peste 130 de persoane.

Filmul se regăseşte în Top Movie List alături de procuţii recente ca „Joker”, „Ford v. Ferrari”, „Parasite”, „Once Upon a Time…In Hollywood” şi „Hustlers”, potrivit Deadline. Scris de Scott Z. Burns, distribuţia „Contagion” este alcătuită din Marion Cotillard, Bryan Cranston, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet şi Jennifer Ehle.

https://www.youtube.com/watch?v=7bXtr5aQCPE

Povestea începe cu o femeie (Paltrow) care, la întoarcerea dintr-o călătorie de afaceri în Hong Kong, are o escală în Chicago. Aparent, în timpul călătoriei, a răcit, dar când ajunge acasă, în Minneapolis, şi fiul ei se îmbolnăveşte. Simptomele pe care ea le prezintă se agravează şi moare. Pe măsură ce acţiunea se derulează, cercetătorii şi autorităţile sanitare încearcă să identifice şi să oprească răspândirea bolii. În final, un vaccin este dezvoltat.

Bilanţul coronavirusului detectat la finalul anului trecut în oraşul chinez Wuhan a ucis până în prezent 132 de persoane, iar 6.000 de oameni sunt înregistraţi ca fiind infectaţi cu coronavirusul 2019-nCoV, mai mulţi decât cei care au fost infectaţi cu SARS (sindromul respirator acut sever), care a ucis aproximativ 800 de oameni în 2002 – 2003.

Coronavirsul este transmisibil de la om la om, iar perioada de incubare este de până la 14 zile  informează News.ro. Au fost detectate aproximativ 60 de cazuri în alte 15 ţări, între care Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Franţa şi Germania.