Viitorul gigant imobiliar NEPI Rockcastle vrea să se listeze la bursa din Amsterdam

Fuziunea dintre cel mai mare jucător de pe piața imobiliară locală, NEPI, și grupul Rockcastle, listat la bursa din Johannesburg, ar urma să se finalizeze până la sfârșitul lunii iulie 2017, tot până atunci noua entitate urmând să fie listată la bursa din Johannesburg, potrivit unui anunț publicat la Bursa de Valori București. După această listare, NEPI Rockcastle vrea să se listeze pe Euronext Amsterdam, „cât mai repede posibil”.

Activitățile celor doi jucători vor fuziona în urma unei tranzacții de schimb de acțiuni, de 4,5 titluri Rockcastle pentru o acțiune NEPI. Mutarea va crea un nou gigant pe piața regională imobiliară, cu un portofoliu de peste 4 miliarde de euro. La finalul lunii noiembrie, valoarea portofoliului de investiții imobiliare al NEPI se ridica la 2,5 miliarde de euro, în timp ce Rockcastle are active de 1,8 miliarde de dolari (1,7 miliarde de euro).

NEPI este un investitor listat la bursele din București și Johannesburg, concentrându-se pe segmentul de retail. Printre activele sale se numără Mega Mall și Promenada Mall din București.

Rockcastle este listat la bursa din Johannesburg (Africa de Sud) și din Mauritius. Compania are expunere și pe Europa Centrală, unde a investit până la jumătatea anului trecut circa 520 de milioane de dolari, în special în țări precum Polonia sau Cehia.

 


FOTO: Mega Mall

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *