Veste proastă pentru iubitorii de mici. Două restaurante îndrăgite de bucureșteni, închise de ANPC

Restaurantele La Cocoşatu şi La Gil din Bucureşti au fost închise temporar de comisarii ANPC până la remedierea deficienţelor, după ce în urma unui control au fost găsite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate şi neconforme.

Cele două restaurante au fost amendate în total cu 75.000 de lei.

La Gil, condiții necorespunzătoare

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma controlului făcut de comisarii instituţiei la restauratul La Gil din Bucureşti, au fost descoperite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, neconforme şi nesigure, nu erau respectate condiţiile de temperatură şi era utilizată practica comercială înşelătoare.

Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi amendată cu 55.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente. Horia Constantinescu a precizat că, pe lângă aceste măsuri, a fost propusă şi închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.

La Cocoșatu, 52 de kilograme de carne alterată

Preşedintele ANPC a mai anunţat că măsura închiderii temporare până la remedierea deficienţelor a fost luată şi la restaurantul La Cocoşatu din Bucureşti. Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au decis oprirea definitivă de la preparare şi consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse.

Horia Constantinescu a precizat că şi în acest caz a fost propusă închiderea restaurantului pe o perioadă de cel mult şase luni.


Sursa: News.ro

FOTO: Mediafax