USR și PMP ar putea forma o alianță de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL

Două echipe din partea USR şi PMP au purtat, miercuri, discuţii despre construirea unei alternative de dreapta la coaliţia PSD-PNL în contextul anului electoral 2024. Astfel, Echipele USR şi PMP, conduse de preşedinţii Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au discutat despre alegerile din 2024 şi datoria opoziţiei democratice de a oferi României o alternativă onestă la dezastrul pe care îl reprezintă Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Cei doi mai consideră că partidul AUR este „perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu”, potrivit comunicatului de presă al USR.

„România trebuie salvată de la prăpastia socialist-securistă săpată de PSD şi sateliţii săi. Reformele din PNRR, banii europeni pentru investiţii şi preocuparea pentru binele comunităţii nu pot fi asigurate în România decât de un pol de dreapta cu orientare modernistă şi axată pe interesul românilor, nu al specialilor de partid”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit sursei citate.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, apreciază că „numai dreapta modernă şi onestă poate oferi României o şansă la un viitor mai bun. Coalizarea forţelor care se opun pesedismului clientelar reprezintă singura cale de a demufa clientela de căpuşe de partid de la bugetul statului şi de a asigura o dezvoltare bazată pe investiţii şi reforme structurale”.

Ambii preşedinţi au subliniat ferm că extremismul nu poate reprezenta o opţiune pentru România şi că partidul AUR este perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu, mai indică sursa menţionată.

Liderii USR şi PMP consideră că „românii aflaţi în faţa opţiunii de a-şi da viitorul copiilor şi administrarea bugetului public pe mâna extremiştilor vor lua decizia corectă în 2024 şi se vor orienta către singura alternativă onestă”.

În perspectiva anului electoral viitor, primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat că are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor, în momentul de faţă, decât avea în anul 2020 şi că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, cu susţinerea partidelor de dreapta.

Chestionat dacă va cere susţinerea partidelor de dreapta, edilul general a răspuns: „Desigur, pe care la nivel administrativ o am în momentul acesta în Consiliul General”.

FOTO: USR