Undă verde în Senatul SUA: Adrian Zuckerman, noul ambasador american la Bucureşti

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti, a primit aprobarea Senatului american şi îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, transmite Washington Times.

Cu prilejul audierii, la 20 iunie, în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul american, Adrian Zuckerman a afirmat că doreşte să răsplătească ospitalitatea americană prin promovarea intereselor Statelor Unite în România. „Dacă voi fi confirmat, aş dori să ofer un sprijin constant demersurilor importante de combatere a corupţiei în România” , a declarat el în Senat.

El a declarat la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung: ”România trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din Romînia. Lupta anticorupţie şi independenţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”.

Mărturisiri emoţionate despre viaţa din ţara natală

Vizibil emoţionat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, a spus că scrie şi vorbeşte fluent româneşte, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

În prezent, Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. El este cunoscut şi pentru iniţiativele filantropice şi educaţionale, fiind membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Casa Albă a trimis la începutul lunii august spre aprobare Senatului nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite în România, se arată într-un comunicat emis de Administrația de la Washinghton. Numele lui Zuckerman apărea într-o listă de nominalizări trimisă Senatului de Casa Albă. Nominalizarea lui Zuckerman a fost ulterior discutată în Comisia de Relații Externe a Senatului american.

Hans Klemm, actualul ambasador american la Bucureşti, şi-a preluat funcţia în septembrie 2015. Anterior el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat.

Foto: Twitter