Un bucătar face spectacol: #24centimetri – Cartea cu tăiș
Chef, om de radio, prezentator de televiziune, Adi Hădean este acum scriitor.
Adevărul este că nu a ajuns peste noapte autor, el fiind citit pe un blog care a trecut de 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20.000 de vizitatori unici pe zi.
Odată cu trecerea din online între copertele unei cărți, ești obligat să filtrezi și să acorzi o atenție mai mare conținutului, deoarece cărțile au o viață mai lungă decât postările online“, explică Maria Desmirean, director executiv la Curtea Veche Publishing, provocarea trecerii lui Hădean pe hârtie.
Până acum, mai publicase cărți de rețete gastronomice. Cunoscutul chef a explicat și sensul aniversar al cărții pe care o semnează.
În vara aceasta, s-au împlinit douăzeci de ani de la debutul meu în bucătăria profesionistă și treizeci de când am observat că mă preocupă mâncarea, dincolo de simplul act al hrănirii. E o ucenicie destul de lungă, care continuă și azi. Dacă mă întrebați ce am câștigat în acest timp, pot să vă spun că, de fapt, am pierdut. Am pierdut dorința, ambiția de a deveni maestru. Statutul de ucenic mi se pare mult mai interesant și mai potrivit pentru mine“.
Luna trecută, în 24 de ore de la lansarea volumului, editura anunța că primul tiraj de 2.000 de exemplare era epuizat.
FOTO: adihadean.ro/blog