Uber ajunge în Galați. Cine a fost primul pasager

Începând din această după-amiază, Uber va fi disponibil în Galați, al doilea oraș din regiunea Moldovei în care serviciul se extinde (după lansarea la Iași în 2019). Galați devine astfel al optulea oraș Uber din România. 

Între 1 și 11 aprilie, utilizatorii noi din Galați pot folosi codul HELLOGALAȚI pentru o reducere de 50% din costul primelor două curse UberX, pentru până la 7 lei reducere/ călătorie.

Artista Giulia Anghelescu, cunoscută pentru cariera sa muzicală atât în trupe, cât și ca artistă solo și pentru parcursul său în televiziune, este primul utilizator care s-a bucurat de o cursă Uber în Galați. 

De fiecare dată când îmi vizitez orașul natal, îmi place să știu că pot să ajung dintr-un loc în altul în siguranță. Câteodată, se întâmplă să am de făcut mai multe călătorii scurte, iar Uber mă ajută să ajung oriunde în timp util. Mă bucur că Uber este acum disponibil în Galați, cu modalități sigure de transport la un click distanță, iar orașul se simte mult mai conectat”, a spus Giulia Anghelescu.

Uber s-a lansat în România în 2015, în București, și s-a extins rapid în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. În 2020 a ajuns în Constanța iar în luna martie serviciul a fost lansat în Craiova. La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Galați sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor. În Galați, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile și sigure, cu un timp de așteptare de doar câteva minute.  

Ne bucurăm să anunțăm că Uber este acum disponibil în Galați, al doilea oraș din regiunea Moldovei în care suntem prezenți. Suntem convinși că oamenii sunt deschiși la noi modalități de transport în toată țara, iar gălățenii nu fac excepție. Tocmai de aceea, vrem să devenim un partener de încredere al autorităților locale pentru a oferi locuitorilor din Galați o alternativă de transport convenabilă și sigură”, a declarat Ana Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.  

Cum funcționează Uber

  • Descarcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
  • Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
  • După ce ai setat destinația, aplicația îți va arăta prețul călătoriei 
  • Poți urmări statusul cursei și trimite localizarea pe hartă și timpul estimat de sosire prietenilor sau familiei 
  • Plătește numerar sau prin intermediul plății electronice
  • Oferă rating și feedback șoferului 
  • După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală 

Cum se utilizează codurile promoționale Uber

  • Deschide meniul din stânga sus al aplicației 
  • Mergi la “Wallet” -> “Adaugă cod promoțional”, scrie codul promoțional HELLOCGALAȚI pentru o reducere de 50% aplicată cursei Uber
  • Codul promoțional este acum activ în contul tău și se va aplica automat la următoarea cursă Uber
  • Codul promoțional este valid pentru cursele efectuate în Galați în perioada 1-11 aprilie 2021

Măsuri de protecție împotriva COVID-19

La fel ca în celelalte orașe din România, pasagerii gălățeni beneficiază de o serie de opțiuni disponibile în aplicația Uber, printre care și accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia alături de rating, modelul și numărul mașinii. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicație, atât înainte de sosirea mașinii la locul de preluare, cât și în timpul călătoriei, și pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere. 

Anul trecut, Uber a lansat o serie de măsuri și proceduri pentru siguranță și igienă, pentru a ajuta comunitățile locale să se deplaseze cu ușurință în perioada pandemiei. Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate. 

În România, la fel ca în restul țărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. De asemenea, Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante și a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicația le reamintește șoferilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor.