Traficul rutier şi feroviar între România şi Italia, suspendat până la 1 aprilie

Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia este suspendat până la sfârşitul lunii martie, a anunţat luni ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.

”Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane în trafic internaţional spre şi din Italia din 10 martie până în 31 martie, ora 12. Operatorii de transport care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români că vor intra în carantină sau izolare”, a declarat ministrul de Interne, potrivit News.ro.
CNSSU a adoptat o serie de măsuri, între care cele legate de restricţiile de călătorie:
„- se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele din și spre Italia până în 31 martie

– operatorii de transport care tranzitează Italia au obilgația de a spune pasagerilor români că vor intra în carantină sau izolare și că își vor asuma responsabilitatea

– se aprobă suspendarea sau interzicerea de operatorii de transport feroviar a noi trenuri spre Italia până la 31 martie

– operatorii feroviari au obligația de a aduce la cunoștința românilor că vor intra în carantină sau izolare

– operatorii feroviari au obigația de a înștiința cetătenii străini dacă vin din Italia că nu vor trece la graniță”, a declarat Marcel Vela.

”Pe servicii regulate sunt 66 de linii operate de 91 de contractori, pe linia România-Italia și Italia-România. În total, sunt 294 de linii de transport. Noi, în hotărâre, am făcut referire la serviciile regulate, operate de firmele de transport.”, a precizat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.