Timișoara devine magnet pentru industria IT: Atos închiriază birouri de 6.000 de metri pătrați

Furnizorul de servicii IT Atos, parte a grupului francez cu același nume, va închiria 6.000 de metri pătrați într-una dintre clădirile de birouri pe care omul de afaceri Iulian Dascălu le construiește în Timișoara, în cadrul proiectului multifuncțional Openville.

Clădirea de birouri UBC 1, unde francezii de la Atos își vor desfășura activitatea începând cu al treilea trimestru al anului viitor, când imobilul va fi finalizat, are o suprafață închiriabilă de circa 13.000 de metri pătrați.

De altfel, Atos, cu afaceri pe plan local de 200 de milioane de lei anul trecut, a anunțat recent că deschide un centru de expertiză în securitate cibernetică în Timișoara.

Printre jucătorii din industria IT care au centre deschise în Timișoara se numără și Endava sau SAP.

Iulius, compania de dezvoltare imobiliară deținută de Iulian Dascălu, investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall.

Construcția centrului a început în toamna anului trecut cu lucrările la clădirea de birouri UBC 2, cu o suprafață închiriabilă de 18.000 de metri pătrați. Printre chiriașii imobilului, care va fi finalizat anul acesta, se numără Ness Software Engineering Services, Autoliv și Regina Maria.

În total, Openville va avea o suprafață construită de 594.000 de metri pătrați, urmând să cuprindă 7 clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă cumulată de 130.000 de metri pătrați. De asemenea, ansamblul va include peste 450 de magazine, restaurante și cafenele tematice, cinema multiplex, săli de evenimente, loc de joacă, spațiu verde de 55.000 de metri pătrați și 4.050 de locuri de parcare.

În portofoliul lui Iulian Dascălu se află și ansamblul multifuncțional Palas Iași (care include zonă de retail și de birouri), precum și centrele comerciale Iulius Mall din Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava și Iași.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *