Testele PCR realizate în spitale vor fi decontate din fonduri europene

Testele PCR realizate în toate spitalele din România începând de anul trecut vor fi decontate din fonduri europene, printr-o finanţare de 200 de milioane de euro prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

În urma discuţiilor de astăzi între secretarii de stat Marius Vasiliu (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene) şi Andra Migiu (Ministerul Sănătăţii – România) şi cu echipa Autorităţii de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) a fost stabilit mecanismul decontării testelor PCR din fonduri europene.

Astfel, la bugetul de stat vor mai veni alte 200 de milioane de euro din fonduri europene, proiectele depuse de Ministerul Sănătăţii urmând să fie aprobate în scurt timp şi, imediat după, să înceapă decontarea testelor PCR realizate începând de anul trecut, în toate spitalele din România„, se menţionează într-un comunicat postat de MIPE pe Facebook.

Acest program de finanţare va acoperi costurile efectuării a 5 milioane de teste PCR, potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministerul Sănătăţii a depus pentru finanţare din POIM patru proiecte de circa 50 milioane euro fiecare, prin care ar urma sa fie decontate circa 5 milioane de teste PCR„, se precizează în comunicatul MIPE.