Termoenergetica anunţă lucrări la reţeaua primară de termoficare din Capitală, în aproape toate sectoarele. Peste 560 de blocuri, afectate

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, miercuri, că se efectuează lucrări de reparaţii pe conductele din reţeaua primară, în sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6 din Capitală. Va fi afectată furnizarea apei calde în peste 560 de blocuri.

Potrivit unui anunţ al companiei se vor face următoarele intervenţii:

  1. Conducta Magistralei Griviţa – DN 700mm, în zonele: Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Floreasca, Nicolae Caramfil din Sectorul 1.

”În această perioadă se vor desfăşura concomitent mai multe lucrări, prin angajaţii mai multor societăţi şi companii. Astfel, angajaţii CMTEB vor realiza lucrări de înlocuire de vane cu diametrul de 700mm în zona Lacului Floreasca, în timp ce, angajaţii Companiei Energetica Servicii Bucureşti vor continua lucrările aferente contractului încheiat de Primăria Capitalei – ”Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti” – Obiectivul 4 (Magistrala II – III Grozăveşti) – prin înlocuirea a aproximativ 900 de metri de conductă preizolată DN 600mm în zona străzilor Stockholm, Axinte Uricariul şi Calea Dorobanţi”, a transmis, miercuri, Termoenergetica.

Potrivit companiei, de asemenea, vor fi înlocuiţi alţi aproximativ 300 de metri de conductă cu diametrul de 600 mm şi se încep lucrările pentru cea de-a treia fază, în care vor fi înlocuiţi alţi 200 de metri de conductă DN 600mm.

Lucrările vor fi efectuate de către angajaţii asocierii Energomontaj & Clay Work Bucharest, în cadrul contractului de lucrări de primă urgenţă încheiat de CMTEB, în zona Şoselei Pipera.

”Pentru toate aceste lucrări, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie 2023, ora 23.30, pentru un număr de aproximativ 225 de blocuri. Vă reamintim că anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1983, această porţiune de reţea având 40 de ani de funcţionare”, mai anunţă compania.

  1. Conducta Magistralei 2 Sud – DN 700mm, în zona Şoselei Ştefan cel Mare din Sectorul 2.

Pentru aproximativ 130 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 20 iunie 2023, ora 23.30.

”Vă reamintim că anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1974, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare. În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparaţiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături. De asemenea, în zona străzilor Lizeanu şi Moara lui Assan se vor înlocui aproximativ 100 metri de conductă cu diametrul de 700mm”, a mai transmis Termoenergetica.

  1. Conducta Magistralei II Sud – DN 500mm, în zona Drumul Murgului din Sectorul 3.

Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 09 iunie 2023, ora 23.30.

Potrivit companiei, anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1968 această porţiune de reţea având 55 de ani de funcţionare.

În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparaţiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături.

  1. Conducta Magistralei Berceni – DN 500mm, în zona Niţu Vasile unde se va înlocui un cupon de ţeavă de câţiva metri şi pe strada Tudor Gociu din Sectorul 4 (DN 200mm) unde se vor înlocui aproximativ 70 de metri de ţeavă cu diametrul 168mm.

Pentru aproximativ  95 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 09 iunie 2023, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1987, această porţiune de reţea având peste 35 de ani de funcţionare.

  1. Conducta Magistralei Griviţa – DN 600mm, în zona Nicolae Filimon din Sectorul 6.

Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 09 iunie 2023, ora 23.30. Vă reamintim că anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1961, această porţiune de reţea având peste 60 de ani de funcţionare. În cadrul acestui şantier va fi înlocuită o vană cu diametrul de 600mm, în intersecţia Şoselei Virtuţii cu Bulevardul Constructorilor, iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură pe gurile de vizitare a galeriei.

”Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, a mai transmis sursa citată.