Ştiri

Studiu: Românii sunt cei mai predispuși să renunțe la job sau la studii pentru a călători în jurul lumii cu un budget de 10.000 de euro

În ultimii ani, trendul digital nomad a prins amploare, pentru că permite oamenilor să lucreze și să călătorească în același timp, aceștia bucurându-se de flexibilitate. Iar românii nu fac excepție: rezultatele sondajului comandat de Kiwi.com arată că 62,3% dintre români au declarat că a călători în lume și a fi plătiți pentru asta ar fi jobul de vară ideal. Spania urmează îndeaproape, cu un procent de 59,7%, în timp ce cel mai mic procent se înregistrează în Polonia, unde 51,7% dintre oameni ar prefera să călătorească și să fie plătiți pentru a călători în timpul verii.

*Datele au fost colectate în mai 2024, într-un studiu realizat de Stem/Mark pentru Kiwi.com. Grupul țintă este format din 3033 de respondenți cu vârste între 18 și 37 de ani, care vor călători în străinătate cel puțin o dată în această vară, din România (n=506), Republica Cehă (n=505), Slovacia (n=506), Ungaria (n=505), Polonia (n=505) și Spania (n=506). Metoda utilizată este Computer Assisted Web Interview (CAWI).

Cu această ocazie, Kiwi.com a anunțat și duo-ul selectat din România care va călători în jurul lumii timp de patru săptămâni în calitate de World Travel Hackers anul acesta – Alexandra și Andreea Stroia.

Având în vedere competiția World Travel Hackers recent încheiată, rezultatele sondajului arată că, dintre respondenții din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, România și Spania, compatrioții noștri s-au clasat pe primul loc în ceea ce privește dorința de a-și lua liber de la muncă sau studii pentru a călători timp de patru săptămâni cu un buget de 10.000 de euro, fără a cunoaște destinația exactă—un uimitor procent de 66,8%.

Duo-ul selectat din România este format din două surori, fapt surprinzător având în vedere că rezultatele sondajului realizat de Stem/Mark pentru Kiwi.com arată că 73,9% dintre români ar prefera să călătorească cu partenerul de viață, în timp ce doar un procent foarte mic, de 5,7%, ar alege să călătorească cu un părinte, iar alți 12,5% ar călători cu un coleg. În Polonia, de exemplu, 58,2% au ales să călătorească cu partenerul, în timp ce în Spania procentul este de 59,1%.

„Sora mea este cea mai bună companie în această aventură. Ne completăm perfect și avem cea mai bună dinamică în echipă! Împreună vom documenta fiecare pas al călătoriei noastre și sperăm să oferim conținut autentic și captivant pentru comunitatea noastră online. Suntem motivate să-i inspirăm și pe alții să călătorească inteligent și să creeze amintiri de neuitat”, spune Andreea Soare, care recent a optat pentru un an sabatic, timp în care a călătorit în 40 de țări.

 

 

 

 

NewMoney

Recent Posts

Rezultatele dezastruoase la Evaluarea Națională 2024 – cele mai slabe din ultimii ani!

La Evaluarea Națională din acest an 74,4% dintre elevi au obținut medii mai mari sau…

34 de minute ago

Se închide circulația pe Valea Oltului (DN7) timp de o lună

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada…

o oră ago

Elon Musk va deschide prima investiţie Tesla de la zero în Bucureşti

Elon Musk va deschide un showroom Tesla în zona de nord a Capitalei. Primul centru integrat…

3 ore ago

SONDAJ. 2 din 3 români îşi vor petrece concediul în ţară în 2024

2 din 3 români declară că îşi vor petrece concediul de vară în România, iar…

4 ore ago

Veniturile pieței europene de fotbal au crescut la 35 de miliarde de euro în sezonul trecut

În plin Campionat European de Fotbal, Deloitte a publicat un raport – Analiza anuală Deloitte a…

5 ore ago

TAROM cumpără în leasing două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat un contract de leasing pentru achiziţia a două aeronave Boeing 737 MAX…

5 ore ago

Acest website folosește cookies