Studiu: Liderii de business și oficialii guvernamentali consideră că tehnologia e esențială pentru crearea de noi oportunități economice
Trei sferturi dintre liderii de business și oficialii guvernamentali (76%) consideră că tehnologia este esențială pentru includerea în activități economice a categoriilor de populație excluse în mod tradițional, arată un nou sondaj global realizat de HP.
Studiul, realizat în rândul directorilor executivi și al oficialilor guvernamentali din 10 țări, a arătat că 3 din 4 lideri consideră că tehnologia este esențială pentru crearea de noi oportunități economice (76%) și că inteligența artificială va contribui la înregistrarea de progrese în ceea ce privește atingerea obiectivelor de sustenabilitate și impact social (76%).
În plus, liderii de afaceri fie folosesc deja inteligența artificială, fie intenționează să facă acest lucru în următorii doi ani pentru creșterea accesului la educație digitală (90%), dezvoltarea forței de muncă (89%) și diversitatea forței de muncă (86%).
„Potențialul inteligenței artificiale poate ajuta HP să-și accelereze obiectivele de sustenabilitate și impact social”, a declarat Ernest Nicolas, Chief Supply Chain Officer în cadrul HP. „De la felul în care construim în mod responsabil PC-uri cu inteligență artificială pentru începători, până la experți în știința datelor care folosesc dispozitivele noastre pentru a-i ajuta pe antreprenorii locali să-și consolideze afacerile, acesta este modul în care tehnologia susține dezvoltarea afacerilor și a comunităților noastre.”
Accelerarea echității digitale pentru 150 de milioane de persoane, până în 2030
Aproximativ o treime din populația globală nu are acces la Internet, iar acest lucru înseamnă pierderi globale de miliarde de dolari din PIB, în fiecare an. Decalajul digital a crescut de la apariția tehnologiei, iar inteligența artificială l-ar putea amplifica dacă nu se iau măsuri.
„Toată lumea merită o șansă și să aibă acces la instrumentele necesare pentru a prospera în economia digitală”, a declarat Michele Malejki, HP Global Head of Social Impact și director al Fundației HP. „Știm că tehnologia poate fi un instrument puternic pentru progres. Cu toate acestea, pentru a reduce cu adevărat decalajul digital într-o lume în continuă schimbare, trebuie ca oamenii să dobândească competențele necesare pentru a folosi tehnologia.”
În cel mai recent Raport de Sustenabilitate, HP a anunțat că a accelerat echitatea digitală pentru peste 45 de milioane de persoane începând cu 2021. Astfel, compania a parcurs aproape o treime din drumul spre atingerea obiectivului de a ajunge la 150 de milioane de persoane până în 2030.
Progresul rapid este rezultatul unor parteneriate cu organizații cheie care vin cu soluții adaptate pentru comunități. HP are în vedere programe de impact, investiții strategice și parteneriate care acordă prioritate oamenilor și comunităților expuse decalajului digital.
Printre altele, în 2023, HP a sprijinit programe implementate de zece organizații din Malaezia, Africa de Sud și Mexic, care au avut ca scop: îmbunătățirea alfabetizării digitale pentru acces la un loc de muncă, accesul la hardware și software educațional în școli, dezvoltarea de platforme digitale în domeniul sănătății.
Atât mediul de afaceri, cât și sectorul guvernamental au indicat lipsa de competențe ca fiind principalul obstacol în atingerea obiectivelor cheie. Doar instabilitatea economică a fost menționată ca fiind mai importantă în acest sens. Studiul HP a fost realizat împreună cu Oxford Economics.