Start-upul fintech MetaWealth a încheiat o rundă de finanțare pre-Seria A de 2 milioane de euro de la 11 investitori din mai multe țări, inclusiv România și România

Start-upul fintech MetaWealth a încheiat o rundă de finanțare pre-Seria A de 2 milioane de euro de la 11 investitori din Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Spania, Elveția și România, care evaluează cea mai importantă platformă de tokenizare imobiliară la 50 de milioane de euro, la numai 15 luni de la lansarea sa la nivel global.

Cu o prezență în București, Marbella și Dublin, MetaWealth conectează dezvoltatorii cu cumpărători individuali și investitori din întreaga lume, prin integrarea tehnologiei blockchain, a expertizei globale în domeniul imobiliar. Potrivit unui comunicat de presă, de la lansarea sa în martie 2023, platforma de investiții a tokenizat 101 active imobiliare premium, cu o valoare totală a investiției de peste 20 de milioane de dolari. Per ansamblu, start-up-ul fintech are sub contract proprietăți imobiliare din 3 țări cu o valoare totală de 55 de milioane dolari. Branduri de prestigiu din industriile de consultanță, imobiliare și tehnologie, inclusiv Deloitte, Colliers, ONE United și Solana, colaborează cu MetaWealth în misiunea sa de a revoluționa piața tradițională de investiții imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație.

“Suntem un business inovator, cu un istoric impresionant de rentabilitate ridicată, cu un portofoliu și un pipeline puternic, și cu un model de business scalabil la nivel global. Ne propunem să organizăm o rundă de finanțare Seria A cu mai multe fonduri de venture capital, până în primul trimestru al anului 2025”, spune Michael Topolinski (foto), cofondator și Chairman MetaWealth.

Totodată, start-up-ul este în discuții avansate cu mai multe bănci locale și internaționale interesate să ofere clienților lor acces la oportunitățile de investiții disponibile prin MetaWealth.

„Industria imobiliară a reprezentat dintotdeauna un business esențial pentru industria bancară. Astăzi, tehnologia revoluționează ambele industrii și este firesc ca ele să-și exploateze sinergiile tradiționale prin acest nou cadru global de blockchain și tokenizare oferit de MetaWealth”, a declarat investitorul Bogdan Herea, membru în Consiliul Consultativ, care coordonează în calitate de terță parte implementarea parteneriatelor cu băncile

Luna viitoare, MetaWealth își va inaugura sediul din Londra, de unde va coordona activitățile de reglementare și conformitate, marketing, relații cu investitorii și parteneriatele. Pe de altă parte, biroul MetaWealth din București rămâne hub-ul operațional și de resurse umane, coordonând activitățile de achiziții și managementul activelor, operațiunile financiare, juridice și contabile, precum și liniile cruciale de business privind tehnologia, ingineria și securitatea platformei.

În prezent, start-up-ul migrează de la tehnologia blockchain Ethereum la Solana și investește în securizarea licenței sale Distributed Ledger Technology (DLT) pentru Europa. Până la sfârșitul anului, echipa locală ar putea crește de la 28 la 40 de persoane.