Sorin Grindeanu: Peste 90% din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți că peste 90% din gările şi haltele din România arată „aproape ca gara din Mariupol”. Acesta a precizat că gările trebuie preluate de administrațiile locale, pentru că CFR nu are bani pentru investiții în ele.

„Nu doar gările (ar trebui să treacă la autorităţile locale ), ci și anumite terenuri care sunt nefolosite acum de către CFR. (…) Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale. 90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe la Administrația Portuară din Constanța.

Potrivit ministrului, CFR nu are bani de investiții în gări: „E clar că CFR nu are acum forţa necesară să investească şi pe această zonă. În schimb, sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează acum la cadrul legal să se poată da rapid către autorităţile locale. E un proces normal de descentralizare”.

Ministrul afirmase anterior că România nu a rămas în urmă în ceea ce privește infrastructura de transport din cauza lipsei finanțărilor, căci banii au existat, ci din cauza modului în care autoritățile au înțeles să se raporteze la aceste investiții.