Simona Halep, învinsă de Elina Svitolina în al doilea meci de la Turneul Campioanelor

simona halep facebook newmoney

Simona Halep, locul 5 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului, în etapa a II-a a Grupei Violet a Turneului Campioanelor.

Halep a intrat greu în meci şi pentru că serviciul ei a fost din nou oscilant. Primele şase puncte ale confruntării i-au aparţinut deţinătoarei trofeului. Fostul lider WTA a punctat puţin şi s-a văzut condusă cu 3-0 după vreo zece minute de joc şi după două ghemuri luate la 0 cu serviciul de Svitolina. Abia în ghemul al patrulea, jucătoarea română a modificat tabela, iar erorile s-au mutat şi pe partea cealaltă a terenului. Simona a ridicat imediat nivelul agresivităţi şi a luat break-ul la 0, apoi a egalat la 3.

Halep a avut-o în mână pe Svitolina în ghemul al şaptelea. Ofensivă, generoasă în mişcare, românca şi-a dominat adversara, dar a greşit de multe ori lovitura decisivă. Astfel, ea a ratat o minge de break şi Svitolina a luat din nou conducerea, 4-3, făcând necesară intervenţia lui Darren Cahill. În ghemul următor, a fost rândul Simonei Halep să salveze o minge de break, înainte de a egala.

Început cu puncte scurte, meciul a devenit unul cu schimburi mai lungi, în care ambele jucătoare şi-au arătat mobilitatea ridicată. Halep a continuat să construiască frumos jocul, să o plimbe pe rivală, însă, din păcate, problema la ultima lovitură s-a păstrat. Echilibrul s-a menţinut până la 6-5, pentru Svitolina, moment în care Halep a făcut un ghem dezastruos pe propriul serviciu, pierdut la 0, şi jucătoarea ucraineană a închis setul cu 7-5, după 54 de minute de joc.

În setul al doilea, Halep a reuşit break-ul la 1-1, însă nu l-a consolidat cu serviciul, deşi a avut câteva ocazii de a ridica scorul la 3-1. Svitolina a reuşit rebreak-ul şi a egalat la 2. Jucătoarea română şi-a pierdut din nou serviciul, la 0, la 3-4, apoi a avut 40-15, când a servit rivala pentru meci. Mai lucidă şi mai proaspătă fizic, ucraineanca a anulat avantajul adversarei şi a închis partidei, cu 6-3, după o oră şi 39 minute. Elina Svitolina se califică după acest meci în semifinale.

Halep rămâne cu un premiu de 690.000 de dolari şi are asigurate 375 de puncte WTA. În ultima etapă, ea va evolua, vineri, cu Karolina Pliskova.

În al doilea meci al zilei de miercuri se vor întâlni învinsele din prima zi, canadianca Bianca Andreescu, locul 4 WTA, şi jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA.


Sursa: News.ro