Semnal de alarmă în plină epidemie de coronavirus! OMS avertizează că toată populaţia este în pericol

Comunitatea mondială se confruntă cu lipsa echipamentelor individuale de protecţie antigripală, a anunţat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform cotidianului Le Figaro. Conform celui mai recent bilanţ, 638 de persoane au murit din cauza epidemiei gripale izbucnite în oraşul chinez Wuhan, iar alte peste 31.500 de persoane sunt infectate la nivel mondial.

„Le distribuim statelor kit-uri de testare, măşti, mănuşi, aparate respiratorii şi halate. Cu toate acestea, după cum probabil vă imaginaţi, lumea se confruntă cu o lipsă cronică a echipamentelor individuale de protecţie”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei reuniuni pe tema epidemiei virusului 2019nCoV desfăşurată la Geneva.

„Mobilizăm întreaga capacitate a sistemului Naţiunilor Unite pentru a răspunde la urgenţa generată de virusul 2019nCoV. Cooperăm cu partenerii pentru a identifica modalităţile de reacţie şi necesităţile, precum şi persoanele potrivite pentru acoperirea acestor necesităţi”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

20 de milioane de măşti de protecţie sunt fabricate zilnic

China produce aproximativ 20 de milioane de măști medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, însă panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populația ţării asiatice să-și facă stocuri de măști chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecție este foarte ridicată. „China are în prezent nevoie de urgență de măști medicale, costume și ochelari de protecție”, declara purtătoarea de cuvânt al MAE chinez.

Ministerul a transmis că Japonia, Coreea de Sud, Ungaria și Kazakhstan au donat echipamente și produse medicale. De asemenea, Tian Yulong, un reprezentant al Ministerului industriei, a anunțat luni că au fost luate măsuri pentru a importa măști din Europa, Japonia și Statele Unite.

Pe lângă provincia Hubei, epicentrul epidemiei, unde locuiesc peste 50 de milioane de oameni, în alte câteva regiuni și orașe din China este obligatorie purtarea de măști medicale în spațiile publice în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Printre regiunile vizate de această măsură se numără Guangdong – cea mai populată provincie din China, Sichuan, Jiangxi, Liaoning și orașul Nanjing, cu o populație totală de peste 300 de milioane de persoane.