Şeful Starbucks părăseşte compania după 36 de ani și nu exclude o candidatură la preşedinţia SUA

starbucks nume firmă

Preşedintele executiv al Starbucks, Howard Schultz, a anunțat că demisionează, după 36 de ani petrecuți în compania americană, timp în care lanțul local de cafenele a devenit un gigant de miliarde de dolari. Totodată, el nu exclude o candidatură la președinția Statelor Unite ale Americii, notează BBC, citat de News.ro.

Howard Schultz va renunța la funcția pe care o are în consiliul de conducere al Starbucks în 26 iunie.

Howard Schultz, în vârstă de 64 de ani, a început să lucreze la Starbucks în anul 1982, ca director de operaţiuni şi marketing. El conduce consiliul de administraţie din 1985. În timpul mandatului său, Starbucks a crescut de la 11 cafenele la peste 28.000 de unități răspândite în 77 de ţări, iar preţul acţiunilor companiei a crescut cu 21.000%, scrie BBC, care citează date furnizate de companie.

Howard Schultz a anunţat conducerea Starbucks în legătură cu intenţia de a se retrage din companie încă de acum un an, iar decizia sa a alimentat mai mult speculațiile presei americane potrivit cărora se pregătește pentru a candida la alegerile prezidențiale din SUA din anul 2020.

Citiți și: Noi probleme pentru Zuckerberg. Datele personale ale utilizatorilor Facebook, oferite către Amazon, Samsung, Apple și Microsoft

Într-un interviu pentru New York Times, Schultz nu a exclus o candidatură la preşedinţia SUA: „Unul dintre lucrurile pe care vreau să le fac în următorul meu capitol este să îmi dau seama dacă aş putea, la rândul meu, să dau înapoi. Nu ştiu încă ce înseamnă acest lucru. Vreau să îmi servesc ţara”.

Schultz este menţionat adesea drept potenţial candidat al Partidului Democrat şi a devenit tot mai vocal în privinţa temelor politicie, inclusiv prin critici la adresa preşedintelui Donald Trump, despre care a afirmat anul trecut că „este un preşedinte care creează episoade de haos în fiecare zi”.

Luni el a anunţat pentru prima dată că ar putea lua în calcul o candidatură. „Vreau să fiu sincer cu voi, fără să creez titluri speculative”, a declarat el pentru The New York Times. „De ceva vreme sunt foarte îngrijorat pentru ţara noastră – divizarea crescând din plan intern şi poziţia noastră în lume”, a afirmat Schultz.

Citiți și: Investiții automatizate. Ce rol au roboții în alegerea finanțării pentru noile proiecte din Silicon Valley

 


FOTO: Hepta / Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *