Schimbări de care ai nevoie pentru un control mai bun asupra propriilor finanțe (P)
Vrei să-ți îmbunătățești nivelul de viață și cauți soluții optime de control asupra finanțelor personale? Îți prezentăm în continuare cum să analizezi în detaliu cheltuielile și veniturile, să stabilești obiective financiare realiste și să utilizezi mijloace de plată inteligente, precum cardurile de cumpărături în rate cu dobândă zero*. Astfel poți să aplici strategii pentru reducerea datoriilor, să folosești bugetul disponibil într-un mod eficient și să fii responsabil financiar.
Stabilește obiective financiare realiste
Identificarea obiectivelor financiare este prima schimbare de care ai nevoie pentru un control mai bun asupra bugetului personal. După ce ai identificat obiectivele financiare, este important să le prioritizezi în funcție de importanța și urgența lor. Acest lucru te va ajuta să-ți aloci resursele financiare într-un mod eficient și să eviți risipirea banilor pe obiective nesemnificative. Pentru fiecare obiectiv financiar, este important să stabilești termene și sume realiste.
Acest lucru te va ajuta să evaluezi progresul și să faci ajustările necesare pe parcurs. Asigură-te că sumele și termenele stabilite sunt realizabile și nu îți vor crea dificultăți financiare în viitor. Monitorizarea progresului este, de asemenea, un pas important în procesul de stabilire a obiectivelor financiare. Acest lucru te va ajuta să identifici eventualele abateri și să iei măsurile necesare pentru a te realinia la planul inițial. Poți folosi instrumente precum aplicații de bugetare sau tabele pentru a-ți monitoriza progresul în mod eficient.
Adaptează nivelul cheltuielilor la veniturile disponibile
Ca să reduci datoriile și să eviți îndatorarea excesivă, este important să începi prin elaborarea unui plan de rambursare a acestora. Identifică toate datoriile tale și stabilește o ordine de prioritate pentru rambursarea lor, având în vedere dobânzile, termenii de plată și posibilele consecințe în caz de neplată. Stabilește un buget lunar pentru rambursarea datoriilor și respectă-l cu strictețe.
Reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor reprezintă alte soluții pentru a-ți micșora datoriile și a evita îndatorarea excesivă. Analizează-ți cheltuielile și identifică zonele în care poți face economii, astfel încât să ai control mai bun asupra propriilor finanțe. Pentru a evita tentațiile și a adopta obiceiuri financiare sănătoase, este important să-ți controlezi impulsurile de cumpărare și să reziști tentațiilor care te pot îndatora excesiv. Astfel vei înțelege importanța economisirii și vei încerca să găsești investiții oportune pe termen lung.
Utilizează mijloace de plată inteligente pentru control mai bun asupra propriilor finanțe
Modifică-ți obiceiul de a cheltui bani în avans și înlocuiește-l cu alegerea unor modalități de plată inteligente, prin care să nu mai pui atâta presiune pe bugetul personal. Alege să plătești cu ajutorul cardurilor de cumpărături în rate fără dobândă*, precum CardAvantaj. Ai posibilitatea de a plăti în rate cu 0% dobândă* produsele și serviciile achiziționate din rețeaua magazinelor partenere CardAvantaj, beneficiezi de zero lei taxă de emitere, perioadă de grație de până la 45 de zile, bonus pentru orice tip de tranzacție, tehnologie Contactless, opțiuni de cashback, acces la promoții atractive oferite pentru posesorii de CardAvantaj.
Ca să te bucuri de toate aceste beneficii, aplică aici pentru cardul tău de cumpărături pe care-l poți utiliza în magazine fizice și online, în formă de card de credit sau card virtual. Ia în considerare sugestiile prezentate și schimbă modul în care îți administrezi bugetul personal, pentru un confort financiar superior și posibilitatea de economisire pe termen lung.
*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.