Sandstone: 3 situații în care se folosește (P)

Dacă vrei să alegi un tip de piatră naturală care poate fi utilizat cu succes atât pentru spații interioare, cât și exterioare ar trebui să ai în vedere versatilitatea placărilor din sandstone. Această opțiune rezistă excelent la condiții meteorologice extreme, fiind potrivită în special pentru amenajări moderne. Modurile în care poți utiliza sandstone pentru a scoate în evidență designul casei tale sunt nenumărate pentru că această piatră naturală este disponibilă într-o varietate de culori, finisaje și dimensiuni. 

În continuare, poți explora trei situații distincte în care folosirea sandstone-ului poate asigura un plus de eleganță și durabilitate pentru amenajarea casei tale.

1. Realizarea pavajelor

Dacă dorești să utilizezi sandstone pentru placări interioare și exterioare ar trebui să știi că această piatră naturală este adesea preferată pentru realizarea pavajelor. Motivul? Asigură atât o estetică deosebită, cât și un nivel de durabilitate ridicat, putând rezista fără probleme la intemperii. De cele mai multe ori, un pavaj bazat pe sandstone își păstrează calitățile originale și după 20 de ani.

Mentenanța necesară în acest sens este minimă, fiind suficientă utilizarea periodică a aparatelor de spălat cu presiune care pot revitaliza suprafețele rapid. Totodată, sandstone-ul este disponibil într-o gamă de culori calde care îi permite să se îmbine perfect cu grădini moderne, pline de verdeață și culori. Așadar, îl poți folosi cu succes pentru pavarea curților interioare, balcoanelor și inclusiv a aleilor de grădină.

2. Amenajarea grădinilor

Poți alege placările din sandstone și atunci când vrei ca grădina ta să fie cât mai impresionantă. Iată câteva idei de amenajare pe care le poți implementa:

  • Creează straturi înălțate – plantele decorative plasate în astfel de straturi tind să asigure dimensiuni suplimentare pentru orice grădină. Pentru a le face unice, poți utiliza o placare din sandstone pentru a accentua forma lor;
  • Construcția de scări – pentru că această piatră naturală este extrem de durabilă, o poți utiliza inclusiv pentru realizarea scărilor exterioare care asigură accesul în diverse zone ale grădinii sau într-o curte interioară;
  • Placarea fântânilor de perete – dacă vrei să te bucuri și de susurul liniștitor al apei în grădina ta, poți utiliza sandstone pentru crearea unei fântâni de perete cu un aspect rustic;
  • Amenajarea zonelor de grătar – poți utiliza această piatră naturală versatilă și pentru construirea unui grătar de grădină;
  • Decorarea spațiilor exterioare – pentru zonele dedicate straturilor de flori sau copacilor, poți folosi sandstone pebbles în culori calde pentru a accentua influențele rustice, vintage sau mediteraneene ale grădinii tale. Totodată, poți achiziționa o cișmea de grădină sau o coloană sculptată manual din sandstone.

3. Placarea pereților

Dacă dorești să creezi anumiți pereți accent la interior sau exterior și să asiguri protecție suplimentară, poți utiliza sandstone pentru placarea lor. Este o soluție pe care o poți aplica inclusiv în cazul fațadelor, coloanelor și a soclului și stâlpilor de susținere ai gardului. Astfel vei beneficia de o amenajare modernă care include doza de contrast ideală pentru a evita un aspect monoton.

Poți achiziționa sandstone și sub forma unor cărămizi aparente care pot contribui la conturarea unui spațiu interior intim și relaxant. Atunci când o astfel de placare este combinată cu mobilier din lemn masiv, poate asigura crearea unei estetici specifice cabanelor de munte. Poți spori efectul obținut prin adăugarea unor obiecte decorative precum veiozele cu bază din sandstone. Acestea se pot dovedi și un cadou ideal de casă nouă.

Dacă vrei să te bazezi pe piatră naturală pentru a asigura amenajări unice și cât mai elegante, nu ezita să explorezi diversele nuanțe și finisaje de sandstone disponibile. Sunt utile, atât pentru proiecte interioare, cât și exterioare, inclusiv realizarea pavajelor și alegerea unor decorațiuni adecvate pentru grădini moderne.