S-a dat startul înscrierilor în programul GO Scholarship pentru cei mai buni sportivi juniori de performanță din 11 discipline

GO Scholarship, programul dedicat performanței sportive și educaționale, care îi aduce laolaltă pe unii dintre cei mai buni specialiști din sportul românesc, îi invită pe cei mai buni sportivi, din 11 discipline sportive – baschet, handbal, volei, judo, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, box și tenis de masă – să se înscrie între 7 – 21 iulie pentru o nouă etapă de preselecție. Sportivii trebuie să fie născuți între anii 2006 – 2008.

Cei mai buni sportivi și sportive de performanță, din cele 11 discipline vizate, născuți între anii 2006 – 2008, din municipiul București și din împrejurimi, sunt invitați să se înscrie între 7 și 21 iulie într-o nouă etapă de preselecție din programul GO Scholarship, dedicat performanței sportive și educaționale. GO Scholarship, program lansat la începutul acestui an, îi aduce laolaltă pe unii dintre cei mai buni și experimentați specialiști din sportul românesc – preparatori fizici, nutriționiști, kinetoterapeuți, psihologi, consilieri de carieră, analiști de date și manageri de proiect. Aceștia și-au unit forțele și cunoștințele dobândite în ani de zile de practică la cel mai înalt nivel pentru a oferi tot ce au mai bun sportivilor selectați în program, astfel încât să își îmbunătățească performanțele sportive și școlare și să facă față celor mai exigente cerințe ale vieții de zi cu zi.

Sportivii interesați de programul GO Scholarship trebuie să îndeplinească următoarele criterii principale de preselecție:

  • Sporturi: baschet, handbal, volei, judo, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, box și tenis de masă
  • Anul nașterii: 2006 – 2008
  • Locație: București și împrejurimi
  • Performanță sportivă minimă: cel puțin o clasare în top 10 în anul competițional trecut sau cel în curs.

Calendarul noii etape de preselecție este după cum urmează:

  • 7 – 21 iulie: Completarea formularului de înscriere. Formularul poate fi găsit AICI.
  • 22 – 24 iulie: Evaluarea înscrierilor de către specialiștii din programul GO Scholarship
  • 25 – 31 iulie: Anunțarea rezultatelor

Un sportiv poate fi înscris în programul GO Scholarship de către federația sportivă sau clubul sportiv din care face parte, de către antrenor/i, de către părinți sau se poate înscrie pe cont propriu. Atât înscrierea, cât și participarea în programul GO Scholarship sunt gratuite.

Bursele de performanță GO Scholarship se acordă fiecărui sportiv și sportivă pentru un an de zile și se reconfirmă anual, în funcție de interesul, progresul și rezultatele acestuia. Programul este o completare a pregătirii sportive și educaționale de care fiecare tânăr are deja parte și își dorește să ofere acestora susținerea psihologică, emoțională și fizică de care au nevoie pentru a face performanță în disciplina lor și pentru a face mai bine față exigențelor din viața de zi cu zi.

Specialiștii din programul de burse GO Scholarship sunt: Dumitru Butilcă (preparator fizic), Erwah Alnablsi (preparator fizic), Claudiu Ilina (kinetoterapeut), Alexandru Marcu (nutriționist), Cristian Olteanu (psihoterapeut), Claudia Rusu (consilier de carieră) și Cătălin Gherman (analist de date). Acestora li s-a alăturat începând cu luna iulie și Ștefan Ivcovici (preparator fizic), fost component al lotului național de canotaj timp de opt ani și fost jucător de rugby la clubul Dinamo din București.

În acest moment, aproape 30 de sportivi și sportive fac parte din programul GO Scholarship.

GO Scholarship este un proiect al Asociației Sports HUB și este co-fondat de fostul baschetbalist, Virgil Stănescu, și fosta jucătoare de handbal, Ana Luca, cu sprijinul partenerului strategic SuperUnited și celorlalți parteneri – BRD, Nike, KPMG, Affidea.