Reacția Rusiei după ce umoristul Volodimir Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat luni că Moscova are „o şansă” să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Ucraina după alegerea noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

„Există o şansă de îmbunătăţire a cooperării cu ţara noastră”, a scris Dmitri Medvedev pe Facebook, în prima reacţie a unui oficial rus faţă de triumful electoral, duminică, al umoristului, un novice în politică, Volodimir Zelenski în alegerile prezidenţiale din Ucraina.

„RELANSARE”

Umoristul Zelenski, ales zdrobitor preşedinte al Ucrainei, a anunţat duminică faptul că vrea să „relanseze” procesul de pace – implicând Rusia – în războiul în estul separatist prorus al ţării.

„Vom continua procesul de la Minsk, îl vom relansa”, a declarat el pentru presă în prima sa conferinţă de presă după vot, referindu-se acordurile de pace semnate în februarie 2015, sub egida Kievului, Moscovei, Parisului şi Berlinului.

Adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin aprecia anterior că victoria zdrobitoare a umoristului arată că ucrainenii ”au votat pentru schimbare”.


Sursa: News.ro

Foto: Mediafax