Publi-interviu: Tot ce trebuie să știi despre al patrulea sezon „Imperiul Leilor“

Dragoș Petrescu (foto 1) și Daniel Mischie (foto 2), managerii lanțului de restaurante City Grill, se vor afla, în premieră, împre­ună, în noul sezon al show-ului de televiziune „Imperiul Leilor“.

În luna martie a acestui an, PRO TV anunța startul înscrierilor pentru un nou sezon al singurului show din țară care vine în sprijinul antreprenorilor care au o idee sau o afacere în dezvoltare, dar au nevoie de finanțare: „Imperiul Leilor“.  În primele trei sezoane ale show-ului, sute de afaceri spectaculoase, proiecte neașteptate și tineri surprinzători au demonstrat că totul este posibil dacă muncești, dacă știi să crezi în visul tău și dacă nu renunți. Dintre aceștia, cei care i-au convins pe investitori sunt acum deja cu un pas mai aproape de ceea ce sperau atunci când s-au apucat de antreprenoriat.

După perioada de preselecții, pentru cei înscriși a urmat cel mai important pas: venirea în fața Leilor și prezentarea planurilor care le-ar putea aduce finan­țarea. Prima surpriză a celui de-al patrulea sezon a fost chiar la începutul filmă­ri­lor, când postul de televiziune a anun­țat panelul de Investitori din acest an.

Opt Lei se vor afla în acest sezon în fața celor de acasă, unii având deja câ­teva sezoane în care au schimbat destine, iar alții fiind pentru prima dată în acest rol. Printre cei care au revenit se află: veteranul Dragoș Petrescu, cunoscut celor de acasă încă din primul sezon, fondatorul lanțului de restaurante City Grill, Dan Șucu, creatorul și proprie­tarul celui mai important brand românesc de mobilă și home & deco, Mob­expert, Cristina Bâtlan, fondatoarea și proprietara brandului Musette, care se află în show încă de la sezonul doi și Dr. Wargha Enayati, fondatorul Rețelei Private Regina Maria și al Enayati Medical City, aflat în emisiune de anul trecut.

Alături de aceștia sunt patru noi investitori: Daniel Mischie, CEO City Grill, Mircea Căpățînă, Cofondator &  Director de Marketing SmartBill, Felix Pătrăș­canu, proprietar Fan Courier, și Răzvan Raț, cunoscutul fost fotbalist și investitor în domeniul tehnologiei și al aface­ri­lor imobiliare. Astfel, în premieră, în emisiune se vor afla doi colegi de afaceri: Dragoș Petrescu și Daniel Mischie, care de acum se vor întrece în a găsi ideile potrivite în care să investească.

Dragoș Petrescu și-a descoperit vo­cația pentru afaceri în anii ’90, fiind unul dintre seniorii antreprenoriatului în țară. A pus mereu pe primul plan educația, este absolvent al Universității Politeh­nice din București, alumni al London Business School (LBS), MBA la ASEBUSS Kennesaw University, Standford YPO Program, Management de L’Entreprise Toulouse, McDonald’s  Hamburger University Oak Brook, Illinois. Dragoș conduce cea mai mare rețea de restaurante tradiționale din România: City Grill, alături de Daniel Mischie, grup fondat de către cei doi în anul 2004. Activează cu succes și în piața de deli­very din București, fiind unul dintre primii 5 jucători de pe piața de delivery din Capitală.

Daniel Mischie este CEO al Grupului City Grill și este de formație economist. A absolvit Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale din cadrul ASE, în 2000. În perioada 2010-2012 a urmat cursurile In­s­titutului de Administrare a Afacerilor din București în colaborare cu Kenne­saw State University (ASSEBUS), obți­nând diploma de Executive Master of Business Administration. Daniel este un ambasador al relațiilor bazate pe încredere și respect, precum și al creării unui mediu propice pentru dezvoltarea per­sonală, pentru învățare și pentru moti­vație.

Mai multe despre experiența de la fil­mări, dar și aspecte importante care țin de domeniul antreprenoriatului, am aflat chiar de la ei.

NewMoney: Ce așteptări aveți de la noul sezon „Imperiul Leilor“?

Dragoș Petrescu: La mine, lucrurile sunt clare, aș­tept să văd antreprenori mai isteți, mai pregătiți, să vină cu experiența emisiu­nilor văzute.

Daniel Mischie: Așteptările sunt ca, după ce am bătut palma, pe platou, în momentul în care facem due diligence, să înțelegem că tot ceea ce ni s-a prezentat e la fel cu rea­litatea.

Daniel, dacă pentru Dragoș este al patrulea sezon, tu ești la primul. Cum ai gă­sit studioul și atmosfera de la filmări?

Datorită echipei și celorlalți patru Lei, at­mosfera este una caldă. Invitații pun sare și piper, adică cei care vin să aplice. Sunt foarte fericit că sunt alături de Cris­tina, Răzvan, Wargha și Mircea, iar pe­rioada petrecută pe platou este o expe­riență și pentru mine.

– Ce calități ar trebui să aibă investitorii care vin în fața voastră, în emisiune, pentru a obține finanțare?

Dragoș: Câteva calități de bază: să trans­mită onestitate, să văd că și-a pus pielea în joc – timp sau bani, să știe ce business are, să mă convingă că știe ce are de făcut.

Daniel: Un antreprenor trebuie să aibă câteva calități: un vis, să arate că visul a prins roade și are ce să ne prezinte, să fie perseverent și să ne spună ce greșeli a făcut, să nu le repete și să aibă succes. Suntem aici ca tot ceea ce deja s-a reali­zat să devină și mai mare.

– Ce sfaturi le-ați da antreprenorilor aflați la început de drum, indiferent de domeniul lor de activitate?

Daniel: Cel mai important lucru pentru un antreprenor este să creeze oameni. În momentul în care ai un business solid, trebuie să te uiți în piață și să creezi alți oameni.

Dragoș: E important ca antreprenorii

– Dragoș, care este cel mai dificil aspect din viața unui antreprenor?

Să facă față eșecului, pentru că eșe­cul este parte din viața unui antreprenor. Nu poți avea succes, fără să ai și căderi. Și trebuie să înveți din ele, să mergi mai departe. Noi avem astăzi 20 de restaurante deschise, dar am închis altele ca să ajungem la acestea funcțio­nale, viabile, puternice-și dorească să învețe de la alții, vorbim de rețete din care poți învăța. E im­portantă școala, dar și mai importantă practica.

– Daniel, suntem curioși… cum i-ai caracteriza pe ceilalți Lei, acum că ai avut ocazia să petreci mai mult timp cu ei la fil­mări?

„Înțeleptul grupului“ se pare că este dr. Wargha Enayati, Răzvan Raț aduce „tinerețea și entuziasmul“ care îi fac să se simtă bine la filmări și să investească, Mircea Căpățînă este „finul cunoscător pe partea de tech“, iar Cristina Bâtlan rămâne cea „care asigură partea fru­moasă“. Atitudinea ei este cea care im­pre­sionează, la fiecare apariție.

– Acum că s-au terminat filmările, aveți și puțin timp liber? Dragoș, tu ce pasiuni ai pentru momentele în care ești puțin mai liniștit?

Călătoriile, clar! Călătoriile sunt momente importante de învățare, dar și de relaxare. Italia este o țară pe care o iu­besc, vorbim de Amalfi, Roma, sunt câ­teva destinații pe care le iubesc și în care m-aș întoarce oricând cu plăcere.

În afara discuțiilor despre noul sezon al show-ului de pe PRO TV, am discutat cu Dragoș Petrescu și despre o serie de sfaturi din lumea antreprenorială, acesta fiind extrem de activ pe pagina lui de Instagram, acolo unde publică nume­roase materiale video în care oferă din experiența lui în afaceri.

– Există vreo variantă să ajungi mai repede la succes?

Cred că pentru a ajunge mai repede la succes ai nevoie de niște reguli, să ur­mă­rești niște lucruri care să te poată ajuta. Primul este disciplina, încearcă să te ții de program. Doi, oamenii, uită-te cu zâmbet și prietenie la cei din jur.

– Câte ore lucrează un antreprenor într-o zi?

Să fii antreprenor este diferit de a fi an­gajat. Trebuie să renunți la programul de 8 ore, să-l uiți și să treci la un program de 24 de ore. Nu este ușor, dar merită!

Și Daniel Mischie ne-a povestit că, odată cu venirea toamnei, s-a decis să investească mai mult timp în conținutul de pe paginile lui de social media și că va publica o serie de videouri menite să-i ajute pe cei de acasă să înțeleagă mai bine lumea antreprenoriatului. Un exemplu avem chiar mai jos.

– Cum poți ajunge o persoană de succes?

Ca să ajungi o persoană de succes îți trebuie două calități: să muncești foarte mult și să fii foarte serios în tot ceea ce faci.

Doi oameni de afaceri care au cunoscut succesul, dar care știu să înțeleagă ce plus aduce fiecare eșec, iar din acest an, doi colegi în emisiunea „Imperiul Leilor“!

Începând cu 19 septembrie, de la ora 21:30, în fiecare marți, telespectatorii vor avea parte de noul sezon „Imperiul Leilor“, pe PRO TV și pe VOYO, iar pro­mi­siu­nea este una clară: un show cu totul reinventat, mai mare, mai accesibil, mai ambițios.