Profesorii în grevă, Ministerul Educaţiei se laudă cu investiţii de un miliard de euro în dotarea şcolilor

În timp ce profesorii din toată ţara continuă greva generală, Ministerul Educaţiei anunţă că va finanţa 2.538 de proiecte pentru dotarea a 5.846 unităţi de învăţământ prin PNRR.

Ministerul se laudă cu finalizarea procesului de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe – palatele şi cluburile copiilor, cabinetele de asistenţă psihopedagogică, cluburile sportive.

„Am finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe (palatele şi cluburile copiilor, cabinetele de asistenţă psihopedagogică, cluburile sportive).

Vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un număr total de 2.538 de proiecte, pentru 5.846 unităţi de învăţământ beneficiare. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro”, precizează Ministerul Educaţiei.

Investiţiile presupun: cabinete şcolare (inclusiv pe discipline, de asistenţă psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier şi materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, laboratoare de ştiinţe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale şi materiale didactice, laboratoare de informatică dotate în grădiniţe, învăţământ primar, gimnazial, liceal şi în alte unităţi conexe, ateliere de practică dotate cu materiale şi echipamente didactice.