Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2%, după aprecierea dolarului

Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% joi, după ce datele economice solide din SUA au determinat ca dolarul să ajungă la un maxim de două luni, în urma aşteptărilor crescânde că Rezerva Federală a SUA ar putea majora din nou ratele dobânzilor, în iunie, transmite News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,17 dolari, sau cu 1,5%, la 75,79 dolari pe baril, în timp ce preţul  ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,06 dolari, sau cu 1,5%, la 71,77 dolari pe baril.

Un dolar mai puternic poate afecta cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru deţinătorii altor valute.

Preşedintele Băncii Rezervei Federale din Dallas, Lorie Logan, a spus că este îngrijorat de faptul că inflaţia ”mult prea mare” nu încetineşte încă suficient de repede pentru a permite Fed să întrerupă campania de majorare a ratei dobânzii în iunie.

Ratele ridicate ale dobânzilor cresc costurile îndatorării, ceea ce poate reduce cererea de petrol prin încetinirea creşterii economice.

”Veştile bune pentru economie sunt acum o veste proastă pentru perspectiva cererii de ţiţei, deoarece rezistenţa economică va forţa Fed să distrugă economia”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la firma de date şi analiză OANDA.