Preţurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza incertitudinilor privind cererea din China

preț petrol getty newmoney

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu aproximativ 2%, în cadrul unor tranzacţii agitate, din cauza previziunilor privind creşterea mai lentă a cererii de petrol în China, al doilea mare consumator de petrol din lume, şi dezamăgirea faţă de dimensiunea reducerilor dobânzilor cheie din China, transmite News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent, cu livrarea în august, au scăzut cu 1,11 dolari, sau cu 1,5%, până la 74,98 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iulie a scăzut cu 1,66 dolari, sau cu 2,3%, la 70,12 dolari pe baril, în ultima sa zi de tranzacţionare. Contractul WTI mai activ cu livrare în august, a scăzut cu aproximativ 2,2%, la 70,31 dolari pe baril.

”Petrolul a blocat orice şi tot ce are de-a face cu China. Săptămâna aceasta, traderii de energie văd că slăbiciunea petrolului a apărut din cauza eforturilor de stimulare dezamăgitoare”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la firma de date şi analiză OANDA.

China şi-a redus dobânzile de referinţă pentru împrumuturi (LPR) pentru prima dată în 10 luni, cu 0,10 puncte procentuale sub aşteptările pentru creditele pe cinci ani.

Reducerea dobânzilor a urmat unor date economice recente care arată că sectoarele de comerţ cu amănuntul şi fabricile din China au probleme să menţină impulsul de la începutul acestui an.