Polonezii, stimulaţi să se vaccineze împotriva COVID-19 printr-o loterie

Polonia va lansa o loterie cu premii de până la 1 milion de zloți (aproape 1,1 milioane de lei) pentru a încuraja oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat marți ministrul responsabil cu programul de imunizare.

Michal Dworczyk a spus că, deși 69% dintre polonezi au declarat că vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, cea mai mare provocare a fost să se asigure că o fac. „Realizăm o altă campanie publicitară … avem sportivi implicați, avem actori implicați, influenceri implicați„, a declarat Dworczyk într-o conferință de presă. „Alături de aceste forme tradiționale … adăugăm această propunere suplimentară„, a mai spus acesta, potrivit HotNews.

Competiția se va desfășura cu ajutorul companiilor de stat și a operatorului de loterie Totalizator Sportowy, relatează Reuters. La fiecare 2.000 de persoane care participă la loterie vor câștiga 500 de zloți, doi participanți câștigând un milion de zloți și o mașină hibrid.

Municipalitățile vor fi, de asemenea, încurajate să intre în competiție unele cu altele pentru a obține cele mai ridicate rate de vaccinare, primele 500 care vor atinge o rată de 75% primind 100.000 de zloți.