PODCAST. Ion Sturza, om de afaceri și fost premier al Moldovei, crede că economia României ar putea scădea cu 30% în 2020

Prognozele făcute de Ion Sturza privind evoluția economiilor din România și Republica Moldova sunt printre cele mai pesimiste în acest moment. Care va fi rata șomajului? Cine sunt primii expuși? Cât va dura criza? Prin ce diferă aceasta de precedentele? Există un risc de rupere a Uniunii Europene? Iată doar câteva dintre întrebările la care răspunde omul de afaceri, în primul episod al podcastului NewMoney – „Podcast de criză”.

Ion Sturza, pe lângă cariera politică din Republica Moldova, este cunoscut în România drept personaj-cheie în procesul de vânzare al grupului Rompetrol către KazMunayGas și în resuscitarea combinatului Oltchim. Este fondatorul magazinului online Elefant.ro și a deținut până relativ de curând complexul de birouri Liberty Technology Park din Cluj-Napoca.

Interviul cu Ion Sturza a fost realizat pe 9 aprilie.

Vom continua să intervievăm, prin acest canal, oameni de afaceri și factori de decizie relevanți care ne pot ajuta să înțelegem riscurile și oportunitățile momentului.

Ascultă și Podcast de criză cu Dragoș Roșca, președintele RBL și investitor: Cine pierde și cine câștigă azi?

Notă. Podcastul conține scurte fragmente din piesele muzicale „My Suffering One” (Nasia Konitopoulou) și din Imnul URSS (corul Armatei Roșii).