Play for Democracy cheamă tinerii să dezvolte un joc video care să inspire tânăra generație să iasă la vot în 2024

Asociația Arden, organizație non-profit care susține comunitățile creative și industria dezvoltatoare de jocuri video prin programe educaționale și culturale cu impact social, lansează Play for Democracy, un proiect participativ dedicat tinerilor cu vârste între 18 și 25 de ani.

Inițiativa își dorește să atragă 16 tineri cu spirit civic și pasionați de jocuri video care, timp de 6 luni, vor dezvolta un joc video pentru telefoanele mobile, având ca scop să încurajeze tânăra generație să devină activă, atât prin vot, cât și prin alte instrumente de implicare civică.

Tinerii care vor să facă parte din echipa Play for Democracy se pot înscrie pe platforma proiectului până pe 21 august 2023, urmând a fi selectați pe baza unui chestionar pe care trebuie să-l completeze. Înscrierile se fac pe https://arden.ngo/play-for-democracy/.

“Cu Play for Democracy vom strânge un A-Team de 16 tineri, promotori ai valorilor democratice, care vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video educațional. Ne propunem să reducem decalajul de participare și să contribuim la o societate democrată și incluzivă în care vocile tinerilor sunt auzite și apreciate prin creșterea gradului de conștientizare privind participarea activă și valorificarea spiritului civic.”, a declarat Andra Beldean, co-fondator al Arden.

Cei 16 tineri selectați în urma înscrierilor vor avea ocazia să participe la o tabără de 7 zile, în luna septembrie, unde vor explora concepte democratice, iar pe baza lor vor crea jocul video. Cu ajutorul unor profesioniști din industria de game development din România, precum Gabriel Stancu (Producer), Gabriel Solomon (Director Creativ), Vlad Anghelahar (Engineering Team Lead), Alexandru Pădure (Producer), Eda Mologani (UX Team Lead) și Ionuț Schmidt (UX Designer) , tinerii își vor dezvolta abilitățile și competențele care îi vor ajuta să creeze jocul video pentru telefoanele mobile.

Dezvoltarea jocului va dura până în luna mai 2024, atunci când va fi lansat oficial pe platformele dedicate. Jocul va fi apoi prezentat miilor de elevi și studenți din liceele și universitățile din România, cu scopul de a-i încuraja să devină cetățeni mai activi și să-și exercite dreptul la vot în cadrul alegerilor din 2024.

Proiectul Play for Democracy este un proiect dezvoltat și implementat de Asociația Arden, se desfășoară în perioada iulie 2023 și august 2024, fiind finanțat de Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS+ și realizat cu sprijinul Funky Citizens, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, Amber și Bucharest Gaming Week.