Orban nu exclude varianta modificării OUG 114 prin asumarea răspunderii

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că se pregătesc modificări la OUG 114, care vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului, până la finalul anului, dacă nu se ajunge la un acord politic cu partidele parlamentare pentru ca actul normativ, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, să fie modificat în Parlament.

”Sunt în lucru avem două variante. OUG 114 este în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi avem două variante: să ne înţelegem cu partenerii se degajăm o majoritate, astfel încât să trecem pe cale parlamentară  – asta este soluţia care, din punctul meu de vedere este cea mai bună. Dacă nu vom putea conveni să punem în practică această discuţie cât mai repede posibil, ne gândim cel mai probabil la o angajare a răspunderii, dar preferăm, încă o dată vă spun, să stabilim cu partenerii noştri care au votat învestirea Guvernului o formulă comună pe care să o sprijinim şi să reuşim să o trecem prin Camera Deputaţilor”, a declarat, mircuri, premierul Ludovic Orban.

OUG 114 a provocat mari dezechilibre în domeniul energiei

”Situaţia în care s-a ajuns din cauza măsurilor aberante ale guvernelor PSD în domeniul energiei este o situaţie care riscă să creeze grave prejudicii economiei româneşti, pentru că toate ramurile care au structura costului cu energia mari şi-au pierdut competitivitatea şi mulţi riscă să îşi piardă profitabilitatea. Este vorba de combinate mari – Sidex Galaţi, combinatul de aluminiu de la Slatina, Combinatul Siderurgic Hunedoara, e vorba de companii foarte mari care au foarte mulţi angajaţi şi a căror profitabilitate şi competitivitate a fost grav afectată de preţurile la care este livrată energia electrică către companii. Aici, împreună cu ministrul Economiei şi cu ministrul Finanţelor am început să discutăm cum putem să creştem competitivitate acestor companii, acestor ramuri”, a mai spus premierul.

Întrebat, de asemenea, dacă anul acesta se vor opera modificări la taxa bancară, Orban a spus: ”Cât mai repede posibil.  C-am spus, acestea sunt incluse în OUG 114, iar obiectivul nostru este să modificăm ordonanţa până la sfârşitul anului, fie, dacă ne înţelegem cu toţi partenerii pe o formulă comună fiind în dezbaterea Camerei Deputaţilor să o modificăm în  Camera Deputaţilor, iar dacă nu va exista o majoritate sau timpul necesar pentru a putea să fie adoptată de Camera Deputaţilor, inclusiv gândim o posibilă asumare a răspunderii Guvernului”.


Surs: News.ro
FOTO: Mediafax