ONG: CNAIR a reziliat contractul lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva

lucian șova

Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat, miercuri, că a fost reziliat contractul lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu 16 zile înainte ca tronsonul să fie deschis traficului.

”La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii”, a anunţat ONG-ul, pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că nodul Holdea, parte a altui contract cu acelaşi antreprenor, nu este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite ”nu a fost inclus şi nici plătit în cel reziliat astăzi”.

În concluzie, inaugurarea celor 21 de km devine incertă.

”Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de 4 ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, a anunţat asociaţia.

Autostrada A1 are o lungime de circa 580 de kilometri şi asigură legătura între Bucuresti şi vama Nădlac, la graniţa cu Ungaria, trecând prin Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Arad.


FOTO: Mediafax

Sursa: News.ro