One United și Auchan vor să termine în doi ani proiectul imobiliar de pe fosta platformă Automatica

Dezvoltatorul de proprietăți rezidențiale de lux One United Properties, fondat de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, va demara luna aceasta lucrările la proiectul imobiliar multifunctional One Floreasca City, pe care îl construiește alături de francezii de la Auchan pe terentul fostei fabrici Automatica. Proiectul va fi finalizat în 2020.

One Floreasca City, investiție de 100 de milioane de euro, va include fosta hală Ford, ce va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu de retail ce va fi operat de Auchan și va avea expuse modele de epocă ale mărcii, unele chiar produse în perioada interbelică la București.

Totodată, în cadrul proiectului va fi construită o clădire de birouri, One Tower, cu aproape 24.000 de metri pătrați, precum și trei blocuri cu 236 de apartamente de lux, One Mircea Eliade. One Floreasca City va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi.

Dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de de metri pătrațu și va aloca un buget de un milion de euro pentru investiții în infrastructură: Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între Str Glynka și Bvd. Mircea Eliade); o nouă soluție de trafic și semaforizare va fi implementată în intersecția bvd. Mircea Eliade/Calea Floreasca/Str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga și respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul București (BTMS); noi alveole pentru stațiile de autobuz; modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade și str. Banu Antonache și modernizare intersecţiei dintre str. Glynka și Calea Floreasca. Totodată, investitorul va construi 1.200 de locuri de parcare subterane.

Licitaţia pentru in­cin­tă, groapă şi pereţi laterali aferentă componentelor de office și rezidențial este în curs de finalizare, lucrările urmând să înceapă în această lună. Toate componentele proiectului – office, retail și rezidențial – vor fi livrate simultan, în 2020.

Pe terenul unde se va demara noua investiție imobiliară au funcționat începând cu anul 1935 Uzinele Ford, care produceau anual 2.500 de automobile si camioane. Odată cu schimbarea regimului, în 1948, platforma a preluat numele Automatica. După căderea comunismului, fabrica a intrat în paragină.

One United Properties are mai multe proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (peste 500 de apartamente). Printre proiectele pe care le-a dezvoltat se numără One Herăstrău Park sau One Floreasca Lake.

Anul trecut, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu l-au cooptat pe zona de birouri pe Ionuț Dumitrescu, realizând un prim pas în acest sector după ce au achiziționat clădirea office North Gate din Pipera. Totodată, One United Properties a intrat anul trecut într-un parteneriat cu alți doi oameni de afaceri, Cătălin Scripcaru și Octavian Avrămoiu, pentru a construi apartamente sub brandul Neo. Deja există trei proiecte care sunt programate să fie construite sub acest brand, la Timpuri Noi și Floreasca în București, respectiv la Mamaia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *