Millenium Insurance Broker a debutat, luni, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Compania de brokeraj în asigurări Millenium Insurance Broker a debutat, luni, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cu listarea unor acţiuni care vor intra la tranzacţionare cu simbolul bursier MIB, în urma realizării plasamentului privat derulat în perioada 13 – 25 octombrie 2022, din care a fost atrasă suma de 4,2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al BVB, prin operaţiunea de majorare de capital, compania a emis şi a vândut către 42 de investitori, din care 32 persoane juridice şi zece persoane fizice, un număr de 347.587 de acţiuni noi ordinare. În cadrul plasamentului privat au fost subscrise 601.295 de acţiuni ordinare, cu o valoare nominală de 0,28 lei/acţiune.

Preţul de subscriere în cadrul ofertei a fost de 12 lei/acţiune.

Listarea acţiunilor Millenium Insurance Broker a fost realizată cu sprijinul BRK Financial Group.

Millenium Insurance Broker a fost fondată în anul 1997, iar în prezent oferă servicii de brokeraj în asigurări, acoperind o gamă largă de servicii: asigurări RCA, Casco, asigurări de locuinţă, asigurări de viaţă, asigurări de sănătate, asigurări de mijloace de transport etc.

Compania beneficiază de reprezentare la nivel naţional prin reţeaua de 130 de francize şi are o prezenţă naţională dezvoltată la nivelul a 79 de localităţi din 35 de judeţe.

Millenium Insurance Broker este membru fondator al Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare, dar şi membru în Asociaţia Română de Franciză.

În 2022, compania a avut o cifră de afaceri de 49 de milioane de lei, în creştere cu 28% faţa de anul precedent, în timp ce profitul net s-a situat la valoarea de 2.516.839 lei (+31%). La finele lunii septembrie a anului trecut, cota de piaţa a companiei era de 2,40%, ocupând locul 9 în topul brokerilor de asigurări de pe piaţa din România.