Meta Estate Trust anunţă că a încasat peste 2,7 milioane de euro din vânzarea a 40% din părţile sociale deţinute în Redport Properties SRL

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunţă vânzarea a 40% din părţile sociale deţinute în Redport Properties SRL, dezvoltatorul proiectului The Level Apartments. Compania a încasat peste 2,7 milioane de euro din închiderea tranzacţiei.

Cu această investiţie compania a obţinut un randament de 37%, după o investiţie totală de 2 milioane de euro.

”Aceste tranzacţii dovedesc potenţialul de performanţă a strategiei investiţionale MET. Parteneriatele cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare reprezintă un pilon strategic fundamental prin care vom putea obţine randamentele promise acţionarilor noştri”, spune Alexandru Bonea, director general MET.

Totodată, compania a decis să reinvestească treptat 2 milioane de euro prin achiziţia a 10% din Redport Capital SRL, unul dintre cei mai importanţi jucători rezidenţiali autohtoni, activi în nordul Bucureştiului, ce deţine terenuri strategice în zona istorică Dămăroaia – Străuleşti pe care în următorii 7 ani vor dezvolta peste 1.600 de apartamente şi spaţii comerciale.

Dezvoltatorul urmează să demareze construcţia pentru fazele 3 şi 4 ale proiectului The Level Apartments, cât şi lucrările la Infinity Nord, unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din Bucureşti.

Meta Estate Trust aloca o investiţie de 2 milioane de euro pentru proiectele viitoare de dezvoltare imobiliara ale Redport Capital.

De asemenea, Meta Estate Trust a acordat un împrumut asociat filialei Montserrat Assets SRL în valoare de 420.000 de euro pentru a achiziţiona două apartamente şi patru locuri de parcare în zona de Nord. Cele două apartamente sunt închiriate pentru o perioadă minimă de 3 ani, cu un randament de peste 7%, prima investiţie din linia de afaceri de închiriere.

Montserrat Assets SRL este o companie înfiinţată în noiembrie 2022 cu scopul desfăşurării unor proiecte specifice de investiţii imobiliare şi este deţinută 100% de Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Compania a investit de la înfiinţare în 37 de proiecte imobiliare, acţionând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participarea la capital, precum şi prin achiziţii de locuinţe în proiecte rezidenţiale în faze incipiente ale construcţiei, în Bucureşti şi în marile oraşe.