KiK ajunge la o reţea de 117 magazine în România şi vrea să deschidă alte 30 de unităţi

Discounterul german de textile & Non Food KiK deţine în prezent 117 magazine de haine în România şi estimează deschiderea a 30 de noi locaţii în acest an. Compania aniversează 5 ani de la lansarea pe piaţa din România.

”KiK, cel mai popular discounter de textile & Non Food din Germania, aniversează 5 ani de activitate în România. Retailerul KiK, cu o reţea de peste 4.000 de magazine în Europa, dintre care 2.600 în Germania şi 117 în România şi-a propus, pentru următoarea perioadă, să continue dezvoltarea şi expansiunea în toate zonele de interes din România”, anunţă compania.

KiK a intrat pe piaţa din România în anul 2018, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea şi şi-a consolidat poziţia pe piaţa românească.

„Echipa KiK România aniversează cinci ani de activitate, perioadă în care compania s-a dezvoltat continuu şi a devenit opţiunea preferată  pentru clienţi. Pentru noi este mai mult decât o aniversare, este despre clienţi, angajaţi şi colaboratorii noştri, este despre oameni, dincolo de cifre. Suntem recunoscători clienţilor noştri pentru încrederea acordată, angajaţilor pentru dedicare şi colaboratorilor pentru parteneriatul lor pe termen lung”, a declarat Lucian Vodă, director general al companiei în România.

KiK  deţine în prezent 117 magazine în România, într-o perioadă în care românii sunt tot mai atenţi la modul în care îşi cheltuie banii şi se orientează tot mai mult către branduri cu preţuri accesibile.

”Compania îşi continuă politica de expansiune, iar în cursul anului 2023, estimează deschiderea a 30 de noi locaţii. Totodată se urmăreşte distribuţia uniformă pe teritoriul tării, prezenţa având o pondere de 60% în reşedinţele de judeţ şi 40% în oraşele mijlocii şi mici”, mai arată compania.

Compania are în prezent peste 700 angajaţi în România.

La sfârşitul anului trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 251.516.313 lei, reprezentând o creştere de 36% faţă de anul 2021.

Compania KiK a fost înfiinţată în 1994. Pe lângă îmbrăcăminte, KiK oferă de asemenea, decoraţiuni, jucării, articole cadou, cosmetice, textile pentru casă şi altele. Cu peste 29.000 de angajaţi şi cu peste 4.000 de magazine în 14 ţări, respectiv Germania, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croaţia, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia, România, Bulgaria, Spania şi Portugalia, compania generează vânzări anuale nete de 1,9 miliarde euro.

În comerţul cu textile din Germania, KiK se numără printre primii zece jucători. Din 2013, oferă clienţilor săi şi magazine online în Germania, Austria şi Polonia.