Își vor păstra sau nu titlurile Prințul Harry și Meghan Markle după ce au părăsit Casa Regală?

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai folosi titlurile ASR (Alteța Sa Regală –  HRH – His/Her Royal Highness) după ce au renunțat la îndatoririle regale. Întreaga afacere este puțin complicată, dar, practic, cuplul va fi încă cunoscut sub numele de Ducele și Ducesa de Sussex, doar că nu mai sunt „Alteța Sa Regală”.

Acesta pare un compromis bun, doar că se pare că regina a considerat chiar “dezbrăcarea” lui Meghan și a lui Harry de titlurile lor de ducesă și duce. Conform publicației Evening Standard, Majestatea Sa a avut în vedere să-l oblige pe Harry să-și folosească titlul mai mic, Contele de Dumbarton, iar Meghan să folosească titlul de contesă (similar cu prințul Edward și Sophie, care sunt Contele și Contesa de Wessex).

Aparent, regina Elisabeta a II-a (și prințul Charles) au decis împotriva acestei mișcări, pentru că nu doreau să pară că sunt răzbunători. Potrivit unor surse apropiate de Palatul Buckingham, „Titlul de Sussex este unul dintre ducatele regale antice care i-au fost date înainte de nunta sa cu Meghan, împreună cu alte titluri. Înlăturarea a fost considerată serios și discutată la cel mai înalt nivel. ”

Palatul Buckingham a confirmat schimbarea de titlu a celor doi duci: „Ducii de Sussex nu vor mai folosi în titulatură ASR, deoarece nu mai sunt membri ai familiei regale.”


Sursa: Cosmopolitan